Suriye Doğu Guta'da 12 bin çocuk yetim kaldı

Suriye Doğu Guta'da 12 bin çocuk yetim kaldı

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Şam'ın yalnızca Doğu Guta bölgesinde 12 bin çocuk yetim kaldı. Yetim Bakım Evi Kurumu Müdürü Ali, yetim sayısının Doğu Guta'daki bombardıman ve çatışma hızı oranında arttığını söyledi.

Şam'ın Doğu Guta bölgesinde rejim güçlerinin sivillere yönelik saldırıları nedeniyle 12 bin çocuğun yetim kaldığı bildirildi.

Adalet Kurumu Yetimler Birimi Müdürü Yasin Ebu Ratib, Şam'ın Doğu Guta bölgesinde rejim güçlerinin saldırıları nedeniyle yaklaşık 12 bin çocuğun yetim kaldığını belirtti.

Ebu Ratib, yetim kalan çocuklardan yalnızca 7 bininin aylık yardım aldığını, 5 binin ise bundan mahrum olduğunu ifade etti.
Esed rejiminin saldırılarının çocuklara özellikle de yetimlere olumsuz yansımaları olduğu konusunda uyarıda bulunan Ebu Ratib, "Evi olan, ebeveyni sağ olan çocuklar dahi kuşatma ve bombardıman nedeniyle psikolojik sorunlar yaşıyor. Bir de ailelerini kaybeden yetim ve evsiz çocukları düşünün" dedi.

Şam'ın Duma ilçesindeki Yetim Bakım Evi Kurumu Müdürü Muhammed Ali, kurumun tek başına 5 bin 564 yetime 2 yıldır maddi yardımda bulunduğunu söyledi.

"Esed güçlerinin saldırıları nedeniyle yetim sayısı arttı"

Bunun yanı sıra gıda, ısıtma yazlık ve kışlık kıyafet yardımı da yaptıklarını anlatan Ali, "Yetim sayısı Doğu Guta'daki bombardıman ve çatışma hızı oranında artıyor. Yoğun bombardıman ve muhalifler ile Esed güçleri arasındaki büyük çatışmaların ardından yetim sayısı da görülür şekilde arttı" diye konuştu.

Ali, Esed rejiminin 2 yıldır Doğu Guta'ya uyguladığı kuşatma nedeniyle yalnızca bağışlarla yetimlerin ihtiyaçlarını temin edebildiklerini ve parçalanmış ailelere barınacak yer bulma konusunda da zorlandıklarını dile getirdi.
Yardımlar konusunda ayrıntılı bilgi veren Ali, şunları söyledi:

"Yetimlere aylık düzenli ödemeler yapılıyor. Bu da 50 doları geçmiyor. Buna ek olarak belirli aralıklarla kumanya, bebeklere süt ve bez dağıtılıyor. Bazı hayır kurumları yetimlere özel okul inşa ediyor, kışlık kıyafet ve odun dağıtıyor. Bayramlarda çocuklar için faaliyetler düzenleniyor" ifadelerini kullandı.

Yerel kaynaklara göre yalnızca Doğu Guta'da Esed rejiminin saldırılara başladığı Mart 2011'den beri 13 bin 850 kişi hayatını kaybetti.

Esed rejimine bağlı güçler son 15 gündür Doğu Guta yerleşim bölgelerinin hedef alındığı ağır saldırılar düzenliyor. Son dönemdeki saldırılarda en az 225 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı belirtiliyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.