Suriye, Abhazya’nın bağımsızlığını tanıyabilir’

Suriye, Abhazya’nın bağımsızlığını tanıyabilir’

Gürcistan'dan bağımsızlığını ilan eden Abhazya’nın Dışişleri Bakanı Vyaçeslav Çirikba, kısa süre içinde Suriye tarafından bağımsız bir devlet olarak tanınmayı beklediklerini söyledi.

Sputnik’e konuşan Abhazya Dışişleri Bakanı Çirikba, Şam ile Sohum arasındaki ilişkilerin gelişmesini beklediklerini söyledi. “Tabii ki Suriye’de devam eden savaş koşullarında, birçok potansiyel işbirliği alanının tamamlanması zor” diyen Çirikba, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama yine de Suriye ve Abhazya ilişkilerinin güçlendirilmesi için her iki taraf da güçlü isteğe sahip. Bu durum, Abhazya’nın Suriye tarafından resmi olarak tanınmasıyla sonuçlanabilir mi? Bence her şey mümkün, ama tabii ki bu egemen bir devlet olarak Suriye’nin kendi kararı.”

‘GÜRCİSTAN, ASKERİ GÜCÜ ARAÇ OLARAK KULLANMAKTA KARARLI’

Çirikba ayrıca, Abhazya ve Güney Osetya ile askeri güç kullanımını yasaklayan anlaşma imzalamayı reddeden Tiflis yönetimini de eleştirdi. Gürcistan’ın askeri gücü bir politika aracı olarak kullanmayı amaçladığını söyleyen Çirikba, “Gürcistan anlaşma imzalamayı kabul etmiyor. Bu da Abhazya ve Güney Osetya’ya karşı askeri güç kullanma hakkını koruduğu anlamına geliyor. Başka bir açıklaması yok dedi.

Rusya, Abhazya’nın bağımsızlığını 2008 yılında Gürcistan'ın Güney Osetya ve Abhazya ile arasındaki savaşın ardından resmi olarak tanımıştı. Abhazya, Rusya’nın yanı sıra Nikaragua, Venezüella ve Nauru tarafından da tanınıyor.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.