Sur’da yaralanan bir asker şehit oldu

Sur’da yaralanan bir asker şehit oldu

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bugün teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan bir uzman çavuş şehit oldu.

Terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının 60’ıncı gününde devam ettiği Sur ilçesinde dün geceden bu yana güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmalarda 13 güvenlik görevlisi yaralanmıştı. Çatışmada, keskin nişancı tüfeği Kanas ile başından vurulan ve ağır yaralanan bir uzman çavuş, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

İlçede, 60 gün içerisinde yaşanan çatışma ve patlamalarda 24 güvenlik görevlisi şehit oldu, 145 güvenlik görevlisi yaralandı, 144 PKK’lı terörist de etkisiz hale getirildi. 

TSK: 'DİYARBAKIR SUR'DA BİR ASKER ŞEHİT OLDU'

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, 30 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir askerin ağır yaralandığını ve derhal hastaneye sevk edildiğini ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 15.30'da şehit olduğunu açıkladı. Çıkan çatışmada, 4 bölücü terör örgütü mensubunun silahları ile birlikte etkisiz hale getirildiğini belirtilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.  

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.