Sur'da terör örgütünden kaçış sürüyor

Sur'da terör örgütünden kaçış sürüyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları dolayısıyla mağdur olan aileler, evlerinden ayrılmayı sürdürüyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları dolayısıyla mağdur olan aileler, evlerini terk etmeye devam ediyor.

Teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imha edilmesi amacıyla ilçede 11 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş ile yasağa dahil edilen Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerinde operasyonlar sürüyor. 

Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerindeki evlerinden terör örgütünün baskıları sonucu ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar, kentin diğer ilçelerine gidiyor.

Evlerinden çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, terör örgütüne tepki göstererek, mahallerinde çukur kazıldığını, bu nedenle evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

"Çukur kazmasalardı evimizde olurduk" diyen vatandaşlar, terör örgütü mensuplarının yaşam haklarını ellerinde aldığını vurguladı.

Sur içinde yaşayanların çoğunun ekonomik durumunun iyi olmadığını dile getiren vatandaşlar, "Herkes kıt kanat geçimini yapıyor. Kimse mecbur olmasa özellikle bu mevsimde evini terk etmez" ifadelerine yer verdi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.