Sünniler ile teröristler birbirine karıştırılmasın

Sünniler ile teröristler birbirine karıştırılmasın

Dünya Müslüman Alimler Birliği, İslam alemine, Irak'ta Sünnilerin hedef alınmasına engel olunması çağrısı yaptı "Sünniler ile teröristler birbirine karıştırılmamalı"

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Irak'taki olaylarda Sünnilerin hedef alınmaması ve "Sünniler ile teröristlerin" birbirine karıştırılmaması gerektiğini belirtti.
 
Birlikten yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Irak ve Suriye'deki eylemleriyle, "savaşta ve barışta İslami değerleri ilke edinmeyen tüm radikal örgütlerin" kınandığı ifade edildi.
 
"Sünniler ile teröristler birbirine karıştırılmamalı" denilen açıklamada, "devrimcilerin, zulüm ve zorbalığa karşı çıkan aşiret ve kabile mensuplarından oluşan gerçek halk evlatları" olduğu savunuldu.
 
Mezhepçilik tehlikesine karşı birlik çağrısında bulunulan açıklamada ayrıca, fitne içerikli fetvaların dikkate alınmaması istendi, Irak'taki radikal örgütlerin yaptıklarının, "zulme ve kısıtlanmaya karşı direnen devrimci hareketlere" mal edilmemesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Bazı kesimlerin, zulme direnen devrimci hareketlerin imajını karalamak istediğini görüyoruz. Irak'ta yaşanan, hakkını almak için beklediği süre uzayan ancak yönetimden hiçbir olumlu cevap almayan halkın devrimi. Ehl-i Sünnet, büyük zulümlere ve ötekileştirilmeye maruz kaldı. Bu nedenle onların meşru haklarını talep etmelerinden daha normal bir şey olamaz."
 
Bir süredir çatışmaların olduğu Irak'ta, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin, ülkenin en büyük kentlerinden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki bazı yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği belirtilmişti.
 
A​A

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.