Sümeyye Erdoğan'a çirkin saldırıya suç duyurusu

Sümeyye Erdoğan'a çirkin saldırıya suç duyurusu

CHP'li Mahmut Tanal ve tiyatrocu Orhan Aydın hakkında “iftira, hakaret ve kadın haklarına saldırı” suçlarından suç duyurusunda bulunuldu

Neslihan Önder'in haberi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a evlenme teklifi edildiği iddiasıyla sosyal medyada başlatılan çirkin kampanyaya her kesimden tepki geliyor. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, tarafından ortaya atılan ve tiyatro sanatçısı Orhan Aydın tarafından sosyal medyada desteklenen Sümeyye Erdoğan'ı hedef alan saldırılar nedeniyle Töre Cinayetlerini Önleme ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme Derneği (TÖRKAD) Başkanı, Öncü Kadınlar Temsilcisi Zeynep Alkış da suç duyurusunda bulundu. Alkış'ın avukatı Olcay Sekizkardeş tarafından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde, "Sümeyye Erdoğan hakkında asılsız, çirkin, kadın haklarına saldırı mahiyetinde izansız iftiralarla basında ve sosyal medyada başını CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve tiyatro oyuncusu Orhan Aydın'ın çektiği paylaşımlar ile kadın haklarını açıkça ihlal edici iddia ve haberlerde bulunmuştur" ifadelerine yer verildi.

İTİBARSIZLAŞTIRMAK İÇİN YAPILDI

Bazı gazetelerin bu iddiaları haber değeri taşımamasına rağmen yayınlanmaya devam ettiğinin vurgulandığı dilekçede, Erdoğan ailesinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı kaydedildi. "Söz konusu fiil ve eylem ile bir kadına yapılan saldırı fiilen ve esasen Türk toplumundaki tüm kadınlara yapılmıştır" denilen dilekçede, "Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanının nezdinde yapılan bu izansız iftira niteliğindeki iddialar ile başta müvekkilimiz olmak üzere bütün kadınların kişilik haklarına yapılan bu saldırı aynı şekilde müvekkilim ve temsil ettiği kadınlık makamına da yapılmaktadır" ifadeleri kullanıldı. Soruşturma çerçevesinde şüphelileri hakkında dava açılması istenen dilekçede, Tanal ve Aydın'ın yanısıra Sözcü Gazetesi Sorumlu müdürü ve Today's Zaman gazetesi hakkında “iftira, hakaret, kadın haklarına saldırı” suçlarından cezalandırılması talep edildi.

KADEM: AHLAKSIZLIK

Sümeyye Erdoğan'ın yönetim kurulu üyesi olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği tarafından yapılan açıklamada, "Bu akıl ve izan yoksunu kişilerin ve bu tür haberlerin nezdimizdeki karşılığı; ahlaksızlık, acizlik, zayıflık, iffetsizlik ve nefret suçudur" denildi. Açıklamada ayrıca bu iddia ortaya atanlar hakkında hakkında her türlü yasal işleme başvurulacağı belirtildi. KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz, saldırının şiddetin bir türü olduğunu söyledi. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül de, "Kendi çıkarları için cinsiyetçi yaklaşımlar ortaya koyan, evrensel değerleri hiçe sayarak iftirayı atanları ve destekçilerini ülkenin geleceğini inşa eden kadınlar adına kınıyoruz" dedi.

Bakan'dan kınama
 
Sümeyye Erdoğan'a yönelik alçak saldırıya birçok yerden kınama mesajları geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da Mahmut Tanal ve Orhan Aydın'ın önayak olduğu saldırı için kınama mesajı yayınladı. İslam, Lazika İslam Emirliği tarafından Erdoğan'a evlilik teklifinde bulunulduğu yönündeki iddiayı çirkin ve ahlaksız bir saldırı olarak diteledi. İslam, twitterdan yayımladığı mesajında, "Sümeyye Erdoğan'a sosyal medya üzerinden yapılan çirkin ve ahlaksız saldırıları şiddetle kınıyorum. Herkesi kadın haklarına saygılı olmaya, ahlak ve erdem kavramlarına sahip çıkmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mol, şizofreni hastası çıktı

CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal'ın soru önergesinde Sümeyye Erdoğan'a evlenme teklifi ettiği belirtilen Cumali Mol'un şizofreni hastası olduğu ortaya çıktı. Cumali Mol'un şizofreni hastası olduğu Almanya'daki MVZ Heerstrasse Nord adlı hastanenin Psikiyatri Uzmanı Kurt Trautenhahn'nın hazırladığı raporla kesinleşirken, askerlik şubesine gönderilen raporda Mol'un askerlik görevini yapmaya elverişli olmadığı belirtildi.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.