Sudan'daki Risale-i Nur kursları meyve vermeye başladı

Sudan'daki Risale-i Nur kursları meyve vermeye başladı

Hayrat Vakfı Sudan’ın en köklü üniversitesi olan Hartum Üniversitesinde Risale-i Nur kursları vermeye devam ediyor.

Risale Haber  - Haber Merkezi

Hayrat Vakfı Sudan temsilciliği Sudan’ın önemli üniversitelerinden Hartum Üniversitesi'nde 2009  yılından beri Risale-i Nur kursları veriyor. Said Nuri Ertürk Hocaefendinin Hartum Üniversitesi rektörüyle görüşmesinin ardından Risale-i Nurların üniversitede ders olarak okutulması görüşü üzerine vakfın Sudan temsilciliği Risale-i Nur eğitimi için bir müfredat çalışmasını hayata geçirdi.

Hayrat Vakfı Sudan Temsilciği tarafından Hartum Üniversitesi için hazırlanan Risale-i Nur müfredatı hakkında yapılan açıklama şöyle: 

Hayrat Vakfı Sudan temsilciliği olarak 2009 yılından beri Sudan’ın en köklü üniversitesi olan Hartum Üniversitesinde Risale-i Nur kursları vermektedir. Hartum Üniversitesi, Sudan’ın siyasi kültürel ekonomik ve edebi hayatında mühim şahsiyetleri yetiştiren bir üniversitedir.

Bu noktayı nazardan ve muhterem hocamız Said Nuri Ertürk’ün üniversite rektörüyle olan görüşmesinin akabinde dile getirdiği Risale-i Nurların üniversitede ders olarak okutulması görüşü üzerine bizler de bu konuya eğilerek Risale-i Nurların Hartum üniversitesinde okutulmasına yönelik bir müfredat çalışmasını hayata geçirdik.

Hazırlamış olduğumuz müfredat dört merhaleden meydana gelmektedir. Risale-i Nur’un temel konularından başlayarak ileri seviye seviye ilerlemektedir. Gençlerin aklına takılan ve bu güne kadar, Müslüman olmanın gereği olarak inandıkları ama akıllarında bazı istifhamların olduğu konuları özellikle seçip gençlerin taklidi olan imanlarını Risale-i Nurların bu iman dersleri vasıtasıyla tahkiki bir hal alması için bu müfredat çalışmasını hayata geçirmiş olduk.

Rabbimize sonsuz hamdüsenalar olsun ki bizlere Risale-i Nurları üniversite kürsülerinden anlatmak ve gençleri Risale-i Nurlarla tanıştırmak nasip oldu. Bu bağlamda 2009 yılından bu yana açmış olduğumuz Risale-i Nur kurslarında 3300 üniversite öğrencisi kurslarımızı başarılı bir şekilde hitama erdirdi. Biz biliyoruz ki Risale-i Nurlar girdiği her yerde birlik ve beraberliği dostluk ve kardeşliği tesis etmekte. Bunun bir örneğine de Risale-i Nur kursları vasıtasıyla Hartum Üniversitesinde Hakk’al-yakin derecesinde şahit olduk. Çok farklı düşünceye sahip olan (bu siyasi olarak meşrep ve mezhep olarak) üniversite öğrencileri Risale-i Nur’un etrafında bir araya geldiler. Risale-i Nur derslerini dinledikten ve vakfımızın duruşunu gördükten sonra bize şunu söylediler:

“Sizler bizi en doğru dava olan iman kurtarma davasına davet ettiniz ve artık elimizde Risale-i Nurlar gibi harikulade eserler var. Hizipçilik meşrep ve mezhepçilik yapmadan Risale-i Nurdan aldığımız ders ile herkesi kucaklamaktayız. Bu çalışmalar ittihad-ı İslam’ın nüveleri çekirdekleri hükmündedir.” diye üniversite gençleri dile getirdiler.

Sudan’dan dua eder dualarınızı bekleriz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum