Sudan'da 61 bin kök hint keneviri imha edildi

Sudan'da 61 bin kök hint keneviri imha edildi

Sudan'a bağlı Darfur'da 5 bin hektarlık alana ekilmiş 61 bin kök hint keneviri imha edildi.

Sudan polisi Güney Darfur Eyaletinde 5 bin hektarlık alana ekilmiş 61 bin kök hint kenevirini ele geçirerek imha etti.

Güney Darfur Emniyet Müdürü Ahmed Osman Muhammed, yaptığı yazılı açıklamada, Güney Darfur'un El Radum ve Sango bölgelerinde polisin yaptığı operasyonda 5 bin hektarlık alana ekilmiş 61 bin kök hint kenevirinin yakılarak imha edildiğini belirterek, çok sayıda uyuşturucu kaçakçısının gözaltına alındığını belirtti.

Muhammed, gözaltına alınan kişilerin sayısı hakkında bilgi vermezken, yakalanan uyuşturucu kaçakçılarının üzerinde çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı.

Öte yandan, Sudan İçişleri Bakanlığı kaynakları, gözaltına alınan kişilerin sayısının 43 olduğunu bildirdi.

Sudan'ın Güney Darfur eyaletinde geçen hafta silahlı uyuşturucu kaçakçıları ile bölgede faaliyet gösteren ayrılıkçı isyancılar arasında çatışma çıkmış ve olayda her iki taraftan 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Sudan'ın güney batısında yer alan Güney Darfur Eyaleti'nin Çad, Orta Afrika ve Libya'ya sınırları bulunuyor. Bu nedenle bölge insan, uyuşturucu ve silah kaçakçıları için önemli bir güzergah olarak görülüyor.

Batı, Kuzey ve Güney Darfur olarak 3'e bölünen Sudan'ın Darfur eyaletinde çatışmalar ve istikrarsızlık, 2003 yılında Arap olmayan siyahi Afrikalı yerlilerin yönetime baş kaldırmalarıyla başladı. Darfur'da ayrılıkçılara savaş açan merkezi yönetim ise Arap kökenlilerden oluşan Cancavid milislerini silahlandırdı.

2003'ten bu yana ateşkes ilanları olsa da bölgede hükümet güçleri ile isyancılar arasında zaman zaman çatışmalar devam ediyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.