Suç işleyen sınır dışı edilecek

Suç işleyen sınır dışı edilecek

İsviçre'de ülkede suç işleyen yabancıların sınır dışı edilmesine ilişkin referandum oylaması yapılacak. 28 Şubat Pazar günü yapılacak oylamayla kriminal suç işleyen yabancılar, sınır dışı edilerek ülkelerine geri gönderilecek.

İsviçre'de 28 Şubat Pazar günü ülkede suç işleyen yabancıların sınır dışı edilmesine ilişkin referandum oylaması yapılacak.

8 başlık altında toplanan referandum maddeleri Federal ve Kantonal olarak oylamaya sunulacak. Oylanacak başlıklar altında en dikkat çeken konu ise, İsviçrede faaliyet gösteren aşırı sağcı Halkçı Parti (SVP)nin ileri sürdüğü kriminal suç işleyen yabancıların, sınır dışı edilerek ülkelerine geri gönderilmesi.
 
Yabacı karşıtı duruşlarıyla bilinen aşırı sağcı SVP, ülkede hüküm giymiş hapishanelerde cezasını çeken yabancıların, İsviçre'ye mali anlamda yük olduğu iddiasıyla, yasaya destek veriyor. Yeşiller ve Sosyalist parti ise bu duruma karşı çıkarak, yasalaşması beklenen uygulamanın insan haklarına aykırı bir uygulama olduğunu savunuyor. İsviçre'de yaşayan Türkleri ve birçok yabacı kökenliyi etkilemesi beklenen karar 28 Şubat Pazar günü, halkın oylamasıyla belli olacak.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.