Subhanallah! Okyanusun altında tatlı su havzası bulundu

Subhanallah! Okyanusun altında tatlı su havzası bulundu

Suları birbirine karıştırmayan Kudret ne büyük!

Bilim adamları Atlantik Okayanusu'nun altında devasa boyutlarda bir tatlı su havzası bulunduğunu keşfetti. Ölçümlere göre bahsedilen yeraltı havzası 1,1 milyar olimpik havuz hacminde.

Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğu yakası kıyılarında yeterince derine gidildiğinde ortaya çıkan bu havzada tatlı su bulan araştırmacılar şaşkınlığa uğradı.

New Jersey'den Massachusettes eyaletine kadar olan boylamdaki okyanus tabanının altında yer alan iki bin 800 kübik kilometrelik havza dünyada bilinen en büyük tatlı su havzası unvanını almış oldu. şimdi buna benzer başka tatlı su havzalarının olup olmadığı araştırılıyor.

İnsanlığın geleceği için hayati olabilir

Araştırmayı gerçekleştiren Columbia Üniversitesi ve Woods Hole Oceanographic Enstitüsü uzmanları keşfedilen havzanın dünyanın artan popülasyonu için hayati ölçüde gerekli bir doğal kaynak haline gelebileceğini aktarıyor.

Journal Scientific Reports'da yayınlanan araştırmaya göre 1970'lerden bu yana bölgede petrol için sondaj yapan şirketler tatlı suyun olduğu ufak ceplere rastlayıp duruyordu ancak burada ne kadar tatlı su olduğu bilinmiyordu.

Okyanus tabanının 200 metre kadar altında olduğu anlaşılan bu havzanın kıyıdan 120 km açığa kadar uzandığı hesaplandı.

Euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.