Subhanallah! İnsanı yakalayacak kadar büyük bir örümcek ağı keşfedildi

Subhanallah! İnsanı yakalayacak kadar büyük bir örümcek ağı keşfedildi

Cenab-ı Hakk'ın sanatında sınır yok

Örümceğimsilerin insanları "yakalayabilecek" kadar büyük ağlar ördüğü ABD'deki Missouri ormanlarının derinliklerinde bulundu.

Missouri Doğa Koruma Departmanı mensubu Francis Skalicky, tam da cadılar bayramı zamanında, Springfield yakınlarındaki bir patika dışında dev bir örümcek ağı keşfetti.

Ağ-örücü (Araneidae) örümceğin oluşturduğu ağın Facebook'ta paylaşılmasının ardından onu gören insanlar, çılgınca tepkiler verdi.

Facebook'ta yorum yapan Jennifer Duffy Russell, "Bunlar, insanları, geceleri içlerinden geçtikleri takdirde kelimenin tam anlamıyla 'yakalayacak' türden haha" diye yazdı.

Jas T. Butler da "bununla karşılaşsa çıldıracağını" söyledi. Butler, "Yakınlarda elimin büyüklüğünde bir örümcek olduğunu bilmek ürpertiyor" diye ekledi.

İnsanlara zarar vermiyor

Missouri Doğa Koruma Departmanı'na göre ağ örücü örümcekler büyük ve kıllı olsa da genellikle insanlara zarar vermiyor.

Benekli ağ örücü örümcekler veya ahır örümcekleri olarak da bilinen bu tür, çoğunlukla güveler ve çayır sinekleri gibi böceklerle ve aynı zamanda kendi ağlarıyla besleniyor.

Koruma departmanı, "Ağ-örücü örümceklerin birçoğu gececidir ve her gün yemek yiyip ağlarını yeniden inşa etme gibi kendilerine özgü alışkanlıklara sahiptir" diyor.

Ağlar akşam karanlığında inşa edilir ve gece boyunca av yakalamak için kullanılır. Şafak vakti örümcek, ağın iplikçiklerini (üzerinde çiy olarak toplanan nemle birlikte) tekrar sindirir ve bir sonraki ağı oluşturmak için besinleri geri dönüştürür.

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.