Şubat Celp dönemi askerlik yerleri açıklanıyor!

Şubat Celp dönemi askerlik yerleri açıklanıyor!

Askerlik yerleri için adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Aralık ayının 20'sine kadar başvuru işlemlerini tamamlayan binlerce yükümlü askerlik yapacakları il ve ilçelerdeki kışla ve birlikleri merak ediyor.

2000/1 askerlik yerleri bugün açıklanıyor. Geçtiğimiz ay içerisinde Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Şubat Celp döneminde silahaltına alınacak olan yükümlülerin askerlik yapacakları kışla ve birlikler 24 Ocak tarihinde açıklanacak duyurusunda bulunulmuştu. Duyurunun ardından büyük gün geldi çatttı. Askerlik hizmetini yerine getirmek isteyen binlerce yükümlü Askerlik yapacakları kışla ve birlikleri merak ediyor. Askerliği tek tip olarak değişmesinin ardından uzun ve kısa dönem ayrımı kalmadı. Silah altına alınan tüm er ve erbaşlar 6 ay sürecek olan askerlik hizmetinin ardından terhis olabilecek. Terhis olmak istemeyen askerler ise ihtiyaca göre altı ay boyunca ücretli olarak askerlik hizmetini tamamlacak. 20 Aralık tarihine kadar başvuru işlemlerini tamamlayan adaylar sonuçların açıklanması ile askerlik hizmetini yapacakları kışla ve birlikleri e-devlet er sınıflandırma sonucu ekranı üzerinden görüntüleyebilecek.

2000/1 ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2000/1 askerlik yerleri 24 Ocak Cuma günü e-Devlet platformu üzerinden açıklanacak. Askerlik hizmetini yerine getirecek olan yükümlüler e-Devlet üzerinden Er Sınıflandırma sonucu ekranı üzerinden askerlik yapacakları acemi birliklerini görüntüleyebilecek. 21-24 gün sürecek acemi askerlik eğitimin ardından Usta birliğinin yapılacağı kışla ve birlikler askeriyede birlik komutanları tarafından açıklanacak. Askerler yemin törenin ardından Mehmetçik olacak.

ASKERLİK YERLERİ NASIL SORGULANIR?

Askerlik yerleri açıklandığı andan itibaren E-devlet Er sınıflandırma sonucu veya yedek subay sınıflandırma sonucu ekranı üzerinden sorgulama yapabileceksiniz.

ASKERLİK YERLERİ SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Askerlik yerlerinin 24 Ocak Cuma günü açıklanacağı Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından duyuruldu ancak saat kaçta açıklanacağına dair henüz bir bilgi paylaşılmadı. Askerlik yerlerinin gün içerisinde adaylara duyurulması bekleniyor.

5. SEÇİM VE SINIFLANDIRMA SONUCUNDA;

A. YEDEK SUBAY ADAYLARI İLE YEDEK ASTSUBAY ADAYLARI 30 OCAK 2020 TARİHİNDE, ER/ERBAŞ STATÜSÜNE AYRILANLARDAN OCAK CELP VE SEVK DÖNEMİNE TABİ OLANLAR 30 OCAK 2020 TARİHİNDE, ŞUBAT CELP VE SEVK DÖNEMİNE TABİ OLANLAR 26 ŞUBAT 2020 TARİHİNDE, MART CELP VE SEVK DÖNEMİNE TABİ OLANLAR İSE 19 MART 2020 TARİHİNDE TERTİP EDİLDİKLERİ BİRLİKLERE SEVK EDİLECEKLERDİR.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.