Su sıkıntısı 48 saat sonra çözülebildi

Su sıkıntısı 48 saat sonra çözülebildi

Libya'da Trablus ve çevresinde süren su sıkıntısına 2 gün sonra çare bulundu.

Endüstriyel Nehir İdaresi Biriminden yapılan yazılı açıklamada, Eş-Şurayf'taki istasyonunun vanalarının dün açılarak yeniden su pompalanmaya başlandığı ve su krizinin sona erdiği belirtildi.

Libya'daki uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı güçleri Trablus'un su ihtiyacını karşılayan ana hattı kesmekle suçlamıştı.

BM İnsani Yardım Koordinatörü Maria Ribeiro da yaptığı açıklamada, su pompalamasının durması nedeniyle ülkenin batı bölgelerinde yaşayan yüz binlerce kişinin su sıkıntısı yaşadığını belirterek, şehirlerin altyapısına yönelik bu tür saldırıların "savaş suçu" anlamına gelebileceğini ifade etmişti.

General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine UMH birlikleri de Burkan el-Gadab operasyonunu başlatmıştı.

Hafter'e bağlı güçler ilk günlerde hızla ilerleyerek Giryan, Sabrata, Surman ve Terhune gibi kentleri ele geçirdi. Ancak UMH'ye bağlı birlikler başlattıkları karşı operasyonlarla Trablus Havalimanı, Ayn Zara, Hillet el-Furcan, Vadi er-Rabi ve Kasr ben Gaşir gibi bölgeleri Hafter güçlerinin elinden almayı başardı. 

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.