Su altında kitap okudular

Su altında kitap okudular

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi tarafından kitap okuma oranını artırılması ve farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan 'Su Altında Kitap Okuma' projesi kapsamında dalgıçlar Side Su Altı Müzesi'nde kitap okudular.

Side Limanı açıklarında bulunan Side Su altı Müzesi'nde Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Temsilciliği ve Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi iş birliğiyle gerçekleşen 'Su altında Kitap Okuma' etkinliğine Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Müdür Vekili Av. Senem Nimet Çetin, Manavgat İlçe Halk Kütüphane Müdürü Hidayet Oktay, kurum çalışanları ve profesyonel dalgıçlar katıldı. Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Müdür Vekili Av. Senem Nimet Çetin'in de bizzat katıldığı 'Su Altında Kitap Okuma' etkinliğinde renkli görüntüler de dikkatlerden kaçmadı.

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi olarak yürüttükleri projelerle Torosların tepesindeki çocuklara, çobanlara ve insanlara ayaklarına kitap götürerek kitap okuttuklarını denizin altındaki dalgıçlara da kitap okutarak toplumda kitap okuma alışkanlığının artmasına dikkat çekmek istediklerini belirten Manavgat Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, "Su altında Kitap Okuma projesini bu gün gerçekleştirdik. Projedeki amacımız ülkemizde çok az olan kitap okuma oranını artırmaya biraz da olsun katkıda bulunmak. Bir kişiyi bile kitap okumaya, yazmaya yönlendirme amacıyla bu projeye imza attık. 

İlçe Halk Kütüphanesi olarak dedik ki; 4 yıldır biz Toroslar'ın tepesinde ki 2 Bin 500 metre de ki yörük çocuklarına, çobanlara, kızlarımıza, yaşlılarımıza kitap götürdük onlara okuttuk. Dağın tepesinde ki insanlara kitap okuttuk, denizin dibinde ki dalgıçlarımız da okusun belki ortada yaşayan insanlar da bunları örnek alır diye düşündük. Su altında kitap okuma projemizi bu açıdan gerçekleştirdik. Aynı zamanda da yeni açılan Side Su Altı Müzesi'ni hem tanınırlılığını dünyaya, insanlara duyurmak için, hem de oradaki objeleri kitap ile okuma ile birleştirerek farklı bir sıcaklık, güzellik sunmak için bunu yaptık. Çok da iyi geçti tüm destek olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.