Stres çarkındaki büyük tehlike

Stres çarkındaki büyük tehlike

Son günlerde yediden yetmişe herkesin elinde bir stres çarkı var. Ancak stres çarkı kazası haberleri de gelmeye başladı. Uzmanlar stres çarkının zararlarına karşı uyarıyor.

İlk olarak dikkat problemi olanların odaklanmasına yardımcı olmak için tasarlanan stres çarkı, bir anda popüler hale geldi. Şimdilerde özellikle çocukların elinden düşmeyen stres çarkı ışıklı ve dövüş sanatı silahlarını andıran çeşitli tasarımlarıyla piyasaya sürülmeye başlandı. Ancak bu kadar popüler hale gelmesiyle birlikte stres çarkı kazaları da baş gösterdi.

Kidspot'a konuşan bir anne, oğlunun yaşadığı kazayı anlattı: "Çarkı fazla yüksekten çevirince yakalayamadı. Gözünün kenarına çarparak yaraladı. Gözüne gelseydi kör olabilir, hatta göz yuvarını kaybedebilirdi."

Başka bir anne ise kızının, çarkın üzerinde bulunan halkalardan birini yanlışlıkla yuttuğunu ve boğulmak üzere olduğunu anlattı: "Araba kullanırken arka koltukta oturan kızımın öğürdüğünü duydum. Aynadan bakınca yüzünün kıpkırmızı olduğunu ve ağzından salyalar aktığını gördüm."

Bütün çocukların elinde gördüğümüz stres çarklarının faydaları da söz konusu ancak bir yaş sınırlaması var. Çarkların içindeki halkalar kolayca çıkabildiği için boğulma riski taşıyor. Bu yüzden 8 yaşın altındaki çocuklar için uygun değil. Bununla birlikte yeni ışıklı modellerdeki saat pillerinin kolay ulaşılabilir olması yine boğulma ve yanma riski taşıyor.Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.