STK'lardan tearüf, dayanışma ve işbölümü mesajları

STK'lardan tearüf, dayanışma ve işbölümü mesajları

Risale Akademi'nin düzenlediği "Toplumsal Bütünleşme Zemini: Tearüf Çalıştayı"nda bir çok STK'nın temsilcisi de konuştu

"STK'larda Dayanışma ve İşbölümü" başlıklı oturumda söz alan konuşmacılar tanışma ve işbirliğine vurgu yaptı.

Konuşmacıların sözlerinde kısa notlar şöyle:

Mustafa Yılmaz (İttihad Derneği)

20. Lem'a, hizmet grupları olan STK'ların yapması lazım gelen şeyler nelerdir sorusuna verilen cevaplardır. Bediüzzaman Hazretleri anlatmış. Buradaki dokuz prensibin başında müsbet hareket gelir. 

Haşim Gayberi (Nur Eğitim ve Kültür Vakfı)

Geçmişte yaşadığımız olaylardan ders almamız gerekiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde hizmetlerimizi devam ettirmeliyiz.

Prof. Dr. Gürbüz Aksoy (GAPDER)

Rol model olarak hepimizin vücudunu görüyorum. Birbirine benzeyen hücre grupları biraraya gelerek çeşitli organları oluşturuyor. Benzer organlardan da sistemler oluşuyor. Sinir, kan sistemi gibi. Tüm organ ve sistemler de fabrikanın çarkları gibi düzenli çalışarak vücüdu oluşturuyor. Vücudumuzun organizasyon şeması çok zengin. Her unsur görevini profesyonelce tam yapıyor. Hücreler ölse bile yerine yenileri yaratılıyor. Sistem devam ediyor. Muaazam bir işbölümü, ekip çalışması var. Herkesin görevi bellidir. STK'lar da vücut gibi olmalı.

Mehmet Timur (YENİSİAD)

Tearüf ve teavün çok önemli. STK'lar topluma açılan pencere ve kapılar. Derdimiz var, derdimizi böyle anlatıyoruz. Derneğimizi kurmanın amacı da tearüf ve teavündür. Birbirimizi tanımak istiyoruz. 

Zekeriya Özbek (Zehra Eğitim ve Kültür Vakfı)

Bediüzzaman Mardin'e geldiğinde Osmanlı ve İslam dünyası esaret altındaydı. Bediüzzaman, istibdada dikkat çekyor. İnsanlar fikirlerini serbestçe ifade edemiyorlar. 16-17 yaşlarında bir genç tüm islam aleminin hürriyete kavuşması için düşünüyor. Bunu hedef alıyor ve çalışıyor. Kur'an hakikatlerini yaşayarak gösterecek, ayine olacak insanları yetiştirmek idealiyle yola çıkıyor. Tearüfü, tanışmayı yardımlaşmayı emrediyor.

Mehmet Akif Yazıcı (Şekercihan Derneği)

Biraz daha düşünce planında bazı şeylerin değişmesi gerektiğine inanıyoruz. STK'lar için yeni bir dönem. Dahilde bitmek bilmeyen kavgalar. Dış dünyada gelişmenin dayattıkları. Bazı zihni değişimleri yapamazsak çağın gerisinde kalıp, kapalı bir grup olacağız. 

Said Çalışkan (İstanbul İlim Kültür Vakıfı)

STK'lar olarak yeni bir şey inşa etmiyoruz. Tearüf ve teavun Hz. Peygamber'den (asm) bu yana devam eden velayeti kübranın en önemli unsurularından biri. Asırlar da geçse, şimdi adı STK da olsa bunlar ehl-i imanın bir başka ruh ve isimle bir araya geldiği faaliyetlerdir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.