STK temsilcileri: Ayasofya, bu milletin izzeti, şerefi, onur ve haysiyetidir

STK temsilcileri: Ayasofya, bu milletin izzeti, şerefi, onur ve haysiyetidir

STK’lar, “Ayasofya’nın ibadete açılması İstanbul’u fetheden şanlı Sultan’a, onun kahraman askerlerine vefa borcumuzun gereğidir” dedi

1930 yılında tadilat gerekçesiyle ibadete kapatılan, 24 Kasım 1934 tarih ve 7/1589 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye çevrilen ve bir yıl sonra da ziyarete açılan Ayasofya Camii o gün bu gündür tam 86 yıldır mahzun. STK temsilcileri, Ayasofya’nın ibadete açılma zamanının geldiğini ve geçtiğini söylediler.

Bekletmenin, geciktirmenin hiçbir anlamı yoktur

“Ayasofya ibadete açılmalıdır. Çünkü orası fethin sembolüdür” diyen Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Onun için bunu bekletmenin, geciktirmenin hiçbir anlamı yoktur. Ayasofya ibadete açılarak cemaatle buluşması bizim talebimizdir. Bir an önce açılmalıdır. Ayasofya’nın ibadete açılmasını istememiz elbette cami ihtiyacından değildir. Peygamber Efendimiz (SAV) olan hürmetimizin gereğidir” şeklinde konuştu.

Geciktirilmesi yanlış

Yıllardır Ayasofya’nın ibadete açılmasını milletin hasret çektiğini ifade eden Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, “Ayasofya’nın kapatılma süreci bugün yeniden değerlendirilip ibadete açılma zamanı gelmiştir. Bu bir fırsat olarak da ele alınabilinir. Ayasofya, bu milletin izzeti, şerefi, onur ve haysiyetidir. Ramazan Bayramına Ayasofya’nın ibadete açılmasını talep ediyoruz. Ayasofya’nın ibadete açılması geldi geçiyor. Geciktirilmesi de yanlıştı” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Akit

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.