Starlink uçaklara yüksek hızlı internet sağlayacak

Starlink uçaklara yüksek hızlı internet sağlayacak

SpaceX şirketinin uydular aracılığıyla internet hizmeti sağlayan Starlink projesinin yakında uçaklara yüksek hızlı internet sağlayacağı açıklandı.

Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX tarafından hayata geçirilen uydu internet ağı Starlink, uçuş sırasında yolculara kablosuz internet sağlamayı planlıyor. Starlink Başkan Yardımcısı Jonathan Hofeller, bu konuyla ilgili birkaç hava yolu şirketi ile görüştüklerini söyledi.

Deneyimli yönetici dün Connected Aviation Intelligence Summit panelinde yaptığı açıklamada "Geliştirme aşamasında olan kendi havacılık ürünümüz var… bugüne kadar bazı demo uygulamalar yaptık ve bu ürünün çok yakın bir gelecekte uçağa konulmasını sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Şirketin önümüzdeki süreçte ticari uçuşlarda Wifi hizmeti sunması bekleniyor. Bu durumun hem uçaklardaki wifi kullanımını yaygınlaştıracağı, hem de daha ucuz hale getireceği düşünülüyor. Starlink şu anda belirli alanlarda aylık 99 dolar karşılığında beta hizmeti olarak sunuluyor. Aynı zamanda 499 dolar başlangıç kiti fiyatıyla beraber.

Şirketin şu anda yörüngede yaklaşık 1.800 uydusu var ve 2021’de küresel kapsama hedefine ulaşmak için sürekli olarak yeni uydular gönderiyor. Starlink internetinin uçaklarda ne kadar yaygınlaşacağı ise merak konusu.

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.