Stajyer ehliyet fiyatları ne kadar olacak?

Stajyer ehliyet fiyatları ne kadar olacak?

1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek stajyer ehliyet dönemi ile yeni dönemde sürücü kursu ücretlerinin 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında değişiyor.

Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyonu (TUSEKON) Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğu Anadolu Sürücü Kursları Federasyonu Başkan Vekili Kenan Çetin, stajyer ehliyet uygulamasının 1 Ocak 2016'da yürürlüğe gireceğini hatırlattı.

Kenan Çetin, 2016'dan itibaren kurs ücretlerinde artış beklendiği belirtti.

Taban fiyat uygulaması için konfederasyon olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerinin devam ettiğini dile getiren Çetin, yeni dönemde sürücü kursu ücretlerinin 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında olmasını tahmin ettiklerini söyledi.

Sürücülerin 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren stajyer sürücü belgesi alacaklarına dikkati çeken Çetin, "Stajyer ehliyette 7-8 madde var. Bunlardan bazıları, 3 defa kırmızı ışık ihlali, 100 ceza puanından 75 ceza puanını doldurması, alkollü olarak araç kullanması, hız limitlerinin üç kez ihlal etmesi gibi durumlarda ehliyeti iptal edilecek. Böylelikle ehliyeti iptal olanlar tekrardan sürücü kurslarına gidip kayıt yaptırarak, direksiyon ve teori eğitimlerini aldıktan sonra tekrardan o 2 yıllık stajyer ehliyet süreci başlayacaktır. Hatalara, kazalara tekrar sebebiyet vermezlerse asıl belgelerini tekrar gidip trafik tescil bürolarından alabilecekler."

Yeni uygulamanın son derece yerinde olduğunu beliren Çetin, Türkiye trafik kazalarında dünya genelinde ilk sıralarda yer aldığını, binlerce insanın trafik kazasında hayatını kaybetti. 10 milyarlarca maddi zararlar oluyor. Bu kazaların yüzde 75'i sürücü hatasından kaynaklanıyor. 'Stajyer' uygulaması da sürücü kusurlarının, hatalarının azaltılması için bakanlık tarafından yapılmış bir uygulamadır, çok iyi olacaktır. Sürücülerimiz dikkatli ve kurallara uygun bir şekilde araç kullanma mecburiyeti içerisine gelecekler, hoşgörülü olacaklardır. Bundan çok memnunuz. Hatta trafiğin düzene girebilmesi için sürücü olma sürecinin daha da zorlaşmasını istiyoruz" diye konuştu.Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyonu (TUSEKON) Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğu Anadolu Sürücü Kursları Federasyonu Başkan Vekili Kenan Çetin, stajyer ehliyet uygulamasının 1 Ocak 2016'da yürürlüğe gireceğini hatırlattı.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.