Spastik çocuklara yeni proje

Spastik çocuklara yeni proje

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı tarafından yürütülen "Okulda Biriz Projesi", pilot olarak seçilen Arifpaşa İlkokulu'nda hayata geçirildi.

Proje hakkında bilgi veren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktör Yardımcısı Osman Fehmi Öztürk, engellilere yönelik ayrımcılığı önleme projesinin Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edildiğini belirterek, "Temel hedefimiz, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik farkındalık çalışması yaratmak. Bu projede engellilere yönelik ayrımcılığı önlemek için çalışıyoruz" dedi.

Proje kapsamında ilk önce Türkiye'deki tüm müfredatın incelendiğini ifade eden Öztürk, daha sonra İtalya'daki proje ortaklarıyla İtalya, Fransa ve İngiltere'deki müfredatları incelediklerini belirtti.

Öztürk, "Bunları raporlaştırıp Milli Eğitim Bakanlığı'na sunduk. Bu çalışmalar neticesinde oluşan raporlarda da bazı özel uygulamalar ve etkinlikler tespit ettik. Şimdi onları görsel materyallerle belli bir metot çerçevesinde sınıflar bazında indirgeyerek öğrencilerle paylaşıyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 590 şubeyi 3 ay boyunca ziyaret edeceklerini anlatan Öztürk, "Ataşehir'deki 21 devlet ilkokulundaki tüm ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine ki bunlar yaklaşık 16 bin öğrenci demek. Bunlara ulaşarak engellilere yönelik ayrımcılık hakkında onları bilgilendireceğiz. Farkındalık yaratacağız. Daha sonra bunu sosyal etki altında ölçeceğiz. Bu raporu da tekrar Milli Eğitim Bakanlığı'na sunacağız" dedi.

Sınıflardaki çalışmalarda, aralarında pedagog, psikolog ve özel eğitimcinin bulunduğu ekip, öğrencilere sınıf öğretmeni gözetiminde ısınma oyunları, proje için üretilen animasyon kartlarından hikaye oluşturma eğitimi veriyor, animasyon film izlettiriliyor.

Akit 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.