SpaceX, bir sonraki starship prototipiyle 60.000 fitlik yüksek irtifa testi yapacak

SpaceX, bir sonraki starship prototipiyle 60.000 fitlik yüksek irtifa testi yapacak

Elon Musk, kalkış testlerinde sona yaklaşılan Starship'in bir sonraki prototip testlerinde 60.000 fitlik yüksek irtifa testi yapacağını açıkladı.

Elon Musk'ın CEO'luğunu üstlendiği SpaceX, kısa mesafeli iniş ve kalkışları içeren Starship testlerinde sona yaklaştı. Musk, şirketin SN8 Starship prototipinin yaklaşık bir hafta içinde bitirilmesinin planlandığını ve Starship'in ilk yüksek irtifa uçuşunun gerçekleştirileceğini söyledi. Uçuş, roketin statik yangın testleri ve kontrolleri tamamlandıktan sonra gerçekleşecek.

SpaceX'in SN5 ve SN6 olarak bilinen iki tam boyutlu Starship prototipi, kısa süre önce şirketin Boca Chica yakınlarındaki Güney Teksas tesislerinde 150 metrelik test kalkışları gerçekleştirmişti. Dün Twitter hesabından bir paylaşım yapan Musk, tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra 60.000 fitlik (18,3 km) bir yüksek irtifa uçuş testi yapılacağını duyurdu.

SN8 Starship prototipinde 3 Raptor motor bulunacak:

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Musk, test edilecek prototipin koni burun ve kanatlara sahip olacağını da belirtti. Daha önceki SN5 ve SN6 prototiplerinin üzerinde gerçek bir burun yerine simüle edilmiş bir ağırlık bulunuyordu ve uçuşu yönlendirecek kanatlar yer almıyordu.

Roketin rutin motor testleri sırasında SpaceX'in yeni nesil Raptor'ları test edilecek. Bu motorlardan üçünün, SN8 prototipini hedeflenen yüksekliğe çıkarması bekleniyor. Ayrıca bir not düşmek gerekirse SN5 ve SN6'da yalnızca tek bir Raptor kullanılıyordu.

SpaceX, ilk olarak şubat ayının başlarında yüksek irtifa uçuşu yapmak için izin istemişti. Gelinen bu noktada SN8'in ilk uçuşunu ne zaman yapacağı ise henüz bilinmiyor. Bu noktada uçuş tarihi ne zaman olursa olsun SpaceX için önemli bir kilometre taşı olacağı söylenebilir.

webtekno 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.