Soykırım yapan israil her taraftan dışlanıyor

Soykırım yapan israil her taraftan dışlanıyor

İsrail'in "Eurovision'dan men edilmesi" tartışmalarına, ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd'un efsanevi basçısı ve solisti Roger Waters da katıldı. Waters, İsral'in Eurovision'dan men edilmesi gerektiğini söyledi.

Waters, Avrupa ülkelerinin katılımıyla gerçekleşen uluslararası şarkı yarışmasının yanı sıra FİFA ve UEFA'ya da "men" çağrısı yaptı.

Sosyal medya hesabı X'te yaptığı paylaşımda Waters, "İyi ki kurtulduk İsrail zaten Eurovision'dan men edilmeli. Ve İsrail FIFA ve EUFA'dan da yasaklanmalıdır! SOYKIRIM YANLIŞTIR!" ifadelerini kullandı.

İSRAİLİN ABD TARAFINDAN ALKIŞLANIYOR OLMASI İNANILAMAYACAK KADAR İĞRENÇ

Daha önce ana akım medyanın İsrail "propagandası" yaptığını belirten Waters, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarını "hayal gücünün de ötesinde" şeklinde nitelendirmişti.

Waters, "Gazze'de yaşayan insanlar haftalardır, gece gündüz F-16'lar tarafından bombalanıyor. İnsan bunun nasıl bir şey olduğunu dahi hayal edemiyor. Dünya'nın en güçlü imparatorluğu (ABD) tarafından alkışlanıyor olması inanılamayacak kadar iğrenç. (Kanada'daki) İsrail yanlısı faaliyetleri ile bilinen B'nai Brith isimli örgüt ve (Kanada Başbakanı Justin) Trudeau'dan bahsetmiyorum bile... O da tüm bunları alkışlıyor. Nasıl olur da hala İsraillileri mağdur olarak göstermeye çalışabilirler?" demişti.

Waters'ın yanı sıra İrlanda, İzlanda, Norveç ve İsveç'ten de İsrail'in Eurovision'dan men edilmesi gerektiği çağrısı yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.