Sosyal medyayı çok kullanan çocuklar yetersiz besleniyor

Sosyal medyayı çok kullanan çocuklar yetersiz besleniyor

Yemek yerken, başka şeylerle uğraşmak tokluk hissinin oluşmasını engelliyor. Eskiden ailelere çocuklarına yemek yedirirken televizyondan uzak tutmalarını öneren uzmanlar, aynı uyarıyı şimdi sosyal medya için yapıyor.

Diyetisyen Gizem Şeber, çoğu kişinin bilgisayar veya akıllı telefon başındayken bir şeyler atıştırmayı sevdiğine dikkat çekiyor. Yağ ve şeker içeriği yüksek atıştırmalıkların yüksek kalori alımına neden olduğunu söyleyen Şeber, internette zaman geçirirken su, maden suyu, çiğ sebze ve taze meyvelerin en iyi seçenek olduğuna dikkat çekiyor.

Rochester Teknoloji Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırma gençlerin daha çok yalnız ve bilgisayar başında yemeği tercih ettiğini ortaya çıkardı. Yine bu yaş grubu arasında beslenme ile ilgili bilgi, yiyeceklerin besin değeri ve yemek tarifleri konusunda en çok kullanılan araştırma aracının internet olduğu saptandı.

KAHVALTI YERİNE EKMEK ARASI FACEBOOK

Ottowa Toplum Sağlığı Merkezi tarafından; yaş ortalaması 15 olan 9 bin çocuk üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre ise; sosyal medyada geçirilen toplam zamanla çocukların beslenme alışkanlıkları arasında çok ciddi bir bağlantı var.

Araştırma sonucunda sosyal medya ve internet başında uzun zaman geçiren çocukların, daha kısa zaman geçirenlere oranla yetersiz ve dengesiz beslendiği belirlenmiş. Merak edilen sağlık konusunu internetten araştırıldığında tek kaynak kullanmamak ve birçok yerden araştırarak, karar almak bilgi kirliliğinin sağlığımızı kirletmesine engel olmanın yollarından biri. Kişinin kendi hayatını sürekli başkaları ile kıyaslamasının depresyon ve özgüven kaybına neden olabileceği biliniyor. Bu nedenle psikologların önerisi günde 2 saatten fazla sosyal medyada zaman geçirmemek.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.