Sosyal medyada ne harcıyoruz?

Sosyal medyada ne harcıyoruz?

Açıklanan verilere göre Türkiye'de her 10 kişiden 8'i herhangi bir veya birden fazla sosyal medya hesabı bulundururken, kişi başına sosyal medyada harcadığımız vakit de açıklandı.

Türkiye'nin sosyal medya hareketliliğini araştıranlar, bu kapsamda 15 yaş üzeri 2 bin 473 kişi ile mülakat yaptı. 15 ilde yapılan araştırmalar Türkiye'nin sosyal medya durumunu ortaya koydu.

Açıklanan verilere göre Türkiye'de her on kişiden sekizi sosyal medya kullanıyor. Bu kullanım bazen 1, bazen 1'den fazla sosyal medya sitesindeki aktiflik ile oluyor. Yani kısaca Türkiye'nin yüzde 80'i sosyal medyada...

VAKİT HARCIYORUZ

Sosyal medya için harcadığımız vakit ise bir hayli fazla. Türkiye'de insanlar ortalama günde 4 saat sosyal medyada bulunuyor. 15-24 yaş arası gençlerde bu rakam 5 saate çıkıyor.

En çok üyesi olduğumuz medya platformu ise Facebook. Türkiye'de insanların yüzde 90'ı Facebook, yüzde 72'si Instagram ve yüzde 44'ü Youtube'a üye.

NE İÇİN KULLANIYORUZ?

Yine araştırmalara göre insanlarımız sosyal medyayı en çok fotoğraf paylaşmak için kullanıyor. Bu amaçla sosyal medya üyesi olan insan sayısı yüzde 88. Fotoğraf paylaşımını yüzde 79 ile takip ettiği kişilerin paylaşımına bakmak takip ediyor.

Sosyal medya ile ortaya çıkan fenomen akımı Türkiye'de de yayılıyor. Bir şekilde sosyal medyada ünlenen bu kitleyi takip edenlerin oranı yüzde 25. Bu kişilerin yüzde 28'i de fenomenlerin hayat tarzına özenmeye başladı bile. aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.