Sosyal medyada ABD- Filistin kapışması

Sosyal medyada ABD- Filistin kapışması

ABD'li ve Filistinli yetkililer sosyal medya üzerinden laf dalaşına girdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail-Filistin ihtilafına son verme amacıyla Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi olarak atadığı Jason Greenblatt, sosyal medya sitesi Twitter'daki hesabından, Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Radine’ye cevap verdi.

Ebu Radine açıklamasında, "Filistin halkı ile anlaşma yapmadan barış yapmanın mümkün olmadığını" dile getirmişti.
Greenblatt ise Twitter mesajında, “Bu konuda hemfikiriz. Anlaşma olmadan barış yok. Bunu yapmak için çok çaba harcıyoruz. Siz hiçbir şey yapmıyorsunuz. Barış istediğinizi söyleyip de aynı zamanda bir anlaşma için her fırsatı baltalamaya çalışamazsınız” ifadelerini kullandı.

Jason Greenblatt’ın bu sözleri, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Erekat, FKÖ Yürütme Kurulu üyesi Hanan Aşravi ve Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Radine’nin, ABD yardımın askıya alınması, İsrail yerleşim projeleri, Kudüs ve Gazze Şeridi hakkındaki açıklamalarının ardından geldi.

FKÖ: ABD’nin kararı İsrail’in istek listesini yerine getirmektir
Söz konusu paylaşımlarıyla Filistinli liderlere hitap eden Greenblatt, “ABD ve Filistin otoritesinin konuşmadığını kim söylüyor? Şu an tek fark, bu konular hakkında Twitter üzerinden konuşmamızdır. Böylece halk herkesin takınmış olduğu pozisyonu anlayabilir. Şeffaflık herkes için daha iyidir” dedi.
Greenblatt’ın bu tweet'lerine, Filistin cephesinden cevap da gecikmedi.

FKÖ Yürütme Kurulu üyesi Hanan Aşravi, Twitter'dan Greenblatta’a verdiği cevapta, “Tweet'ler, çözüm arayışında asla gerçek bir diyaloğun yerini tutamaz” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Jason Greenlblatt, “Filistin otoritesi benimle konuşmak isterse kapım açık. Siz, Saib ve tüm mevkidaşlarınız, benimle kişisel olarak her zaman Beyaz Saray'da görüşebilirsiniz” dedi.
Kaynak: Şarku'l Avsat, TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.