'Soruşturmanın gizliliğini ihlal' davasından beraat etti
Gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak, 'Denizciler, suikast ve fuhuş' başlıklı köşe yazısı sebebiyle 'gizliliği ihlal' suçundan yargılandığı davadan beraat etti.
Mustafa Turan'ın haberi
Mahkeme, söz konusu yazının birçok basın yayın organında da yer aldığı kanaatinden yola çıkarak Ilıcak'ın gizliliği ihlal suçunu işlemediğine hükmetti.
Nazlı Ilıcak, 25 Temmuz 2009'da Sabah Gazetesi'ndeki bir köşe yazısında Kafes soruşturmasının iddianamesine de giren Deniz Kuvvetleri'ndeki fuhuş ve suikast iddialarını kaleme almıştı. Ilıcak, söz konusu yazısında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kadıköy Şubesi'nde ele geçirilen bazı belgeler ve meptuplara yer vermişti. ÇYDD'lilerin suç duyurusunda bulunması üzerine Nazlı Ilıcak hakında 'gizliliği ihlal' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın son celsesi dün Sultanahmet'te bulunan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davaya katılmayan Ilıcak'ı avukatı temsil etti. Şikâyetçi tarafından da davada hazır bulunan olmadı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Atilla Ayvacı esas hakkındaki mütalaasında Ilıcak'ın beraatini istedi. Mahkeme soruşturmanın genişletilmesini gerektirecek bir husus olmadığına hükmederek, davayı karara bağladı. ÇYDD'de çıkan belge ve bilgilerin birçok basın-yayın organında yayınlandığını göz önüne alan mahkeme, Ilıcak hakkında beraat kararı verdi.
Zaman
