Sony Xperia Modelleri Gerçekten Su Geçirmez Mi?

Sony Xperia Modelleri Gerçekten Su Geçirmez Mi?

Sony'nin Xperia serisinde yer alan akıllı telefonların büyük kısmı IP-68 sınıfı su geçirmezlik ve toz geçirmezlik onayına sahip.

Testler sırasında bu telefonların su dolu bardak içinde bekletildiğini bile görebiliyoruz. IP-68 onayından ötürü cihazın 1 metre derinliğe kadar suda 30 dakikaya kadar kalabileceği anlaşılıyor. 

Sony Xperia Z5 ilan edilmeden önceki modellerde bazı basın görselleri bile su içinde çekiliyordu. Diğer yandan Sony açıklamasına göre plastik kapakların sıkı biçimde kapanmaması gibi sebeplerden ötürü sudan dolayı hasar gören cihazlar garanti kapsamı dışında kalabiliyor. Anlaşılan o ki Sony bu su geçirmezlik iddiasından ötürü epey sıkıntı yaşamış olacak ki kullanım şartlarında değişikliğe gitmeyi tercih etmiş. 

Şu aşamadan itibaren Sony artık cihazın tam anlamıyla su içine girmesine izin vermiyor. Ayrıca cihazlar için su geçirmez ifadesi kullanılmıyor ve fotoğraflarda bu özellik ön plana çıkarılmıyor. Açıklamaya göre IP-68 onayı laboratuvar şartlarında ve cihaz bekleme modundayken alınmış. 

Bu yüzden su altında fotoğraf çekme gibi işlemlere izin verilmiyor. Su geçirmezliğin tek getirisi kaza anlarında yaşanan ıslanmadan ötürü hasar görmeme olarak öne çıkıyor.

Akillitelefon.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.