Son 15 yılın en güçlü El Nino'su

Son 15 yılın en güçlü El Nino'su

Dünya Meteoroloji Örgütü'nden yapılan açıklamada, "El Nino tabiat olayının yıl sonuna kadar etkisini daha da artırması bekleniyor" denildi.

Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ), son 15 yılın en güçlü, son elli yılın ise en güçlü üç El Nino tabiat olayından birinin yaşandığını açıkladı.

Örgütten yapılan açıklamaya göre, aşırı hava olaylarına neden olan bu küresel okyanus ve atmosfer olayının yıl sonunda etkisini artırması bekleniyor.

Deniz yüzeyi sıcaklığı ortalamasının orta ve doğu tropikal Pasifik Okyanusu’nda iki derecenin üzerinde olacağı belirtilen açıklamada, mart ayında başlayan El Nino'nun son 15 yılın en güçlüsü ve son elli yılın en güçlü üç Tabiat olayından biri olduğu ifade edildi.

DMÖ'ye göre El Nino, genelde ekim ve ocak ayları arasında etkisini artırıyor, yılın ilk çeyreğinde etkili olmaya devam ediyor ve daha sonra etkisi giderek azalıyor.

El Nino, oluşturduğu ısıtıcı etki nedeniyle kasırgalara, şiddetli yağışlara, taşkınlara, kuraklıklara, yangınlara ve tarımsal ürün kayıplarına yol açıyor, bütün bunların sonucu olarak da salgın hastalıklar artabiliyor ve çok sayıda ölüm yaşanabiliyor.
 

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.