Somalili öğretmen Serwanga Hussein öğrencilerine uzaktan eğitimle kavuşuyor

Somalili öğretmen Serwanga Hussein öğrencilerine uzaktan eğitimle kavuşuyor

Kovid-19 salgını nedeniyle eğitimin aksadığı ülkelerden Somali'de matematik öğretmeni Serwanga Hussein, her hafta 8 sınıfa uzaktan eğitimle ders veriyor ve 180 öğrencisiyle sanal ortamda buluşuyor.

Somali’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eğitime ara verilir verilmez, Türkiye Maarif Vakfına (TMV) bağlı Somali Banadır Kız Lisesi'nde matematik öğretmeni olarak görev yapan Serwanga Hussein, her hafta 8 sınıfa uzaktan eğitimle ders veriyor ve 180 öğrencisiyle sanal ortamda buluşuyor.

Kovid-19 salgınının eğitimi aksattığı ve okulların kapatıldığı ülkelerden biri olan Somali'de, TMV'ye bağlı okullar uzaktan eğitimle devam ediyor.

Bu okullarda eğitim gören 1000 öğrenciye haftada 42 saat uzaktan eğitim imkanı sağlanıyor ve öğrenciler, eğitimlerini online programlar üzerinden tamamlıyor.

Öğrencilerle WhatsApp grupları ile iletişim kurulurken, haftalık ders programına göre öğrenciler oturumlara canlı katılıp, anlamadığı yeri doğrudan öğretmenlere soruyor.

Akıllı telefonlar üzerinden eğitim devam ederken, dersi kaçıranlar için de ders kayıtları paylaşılıyor.

"Uzaktan öğretimden zevk aldım"

Somali'nin başkenti Mogadişu'da TMV'ye bağlı 3 kampüste yer alan ve mevcut 7 okuldan biri olan TMV Somali Banadır Kız Lisesinde matematik ve aynı zamanda Türkiye'deki Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) öğretmeni Hussein, TMV'nin Somali'de uzaktan eğitime geçtiği 28 Mart'tan bu yana her hafta öğrencileriyle uzaktan eğitimle ders işliyor.

Matematiği eğlenceli hale getirmeye çalışan Hussein, ders sırasında dans edip şarkılar söylüyor.

Her hafta 8 sınıfa uzaktan eğitim ile matematik öğreten Hussein, 180 öğrencisiyle sanal ortamda buluşuyor.

Hussein, AA muhabirine, Somali'de zannedilenin aksine güçlü bir internet altyapısının mevcut olduğunu söyledi.

Online eğitim ile "araba kullanacak öğrenci için park yeri gerekmediğini" belirten Hussein, "Uzaktan eğitim, hem öğretmene hem de öğrencilere yeni beceriler kazandırdı. Benim için de çok sayıda öğrenciyi idare etmeyi kolaylaştırdı." dedi.

Hussein, online eğitimden kaynaklı olarak daha fazla dikkat gerektiren durumlarda yüz yüze etkileşime giremediğini belirtti.

İnternetin erişimine sahip olamayan bazı öğrencilere ulaşmakta problem yaşadığını ifade eden Hussein, "Bu durumlar haricinde uzaktan öğretimden zevk aldım." ifadesini kullandı.

Yaz tatilinde uzaktan eğitim devam edecek

TMV Somali Temsilcisi İhsan Cerrah, Somali'deki gözde okullardan biri olduklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kovid-19 süreciyle eğitimi aksatmamak için Maarif merkezimizin yardımıyla uzaktan eğitimi mart sonunda başlattık ve müfredatımızı eksiksiz tamamladık. Uzaktan eğitimde başarılı çalışmalar ortaya koyduk. Eğitimde hiçbir aksamaya yer vermedik. Yaz tatiline girince de öğrencilerimize dil eğitiminin yanı sıra birçok derste de uzaktan eğitim desteği vermeye devam edeceğiz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.