Soma’daki çocukların karne hüznü

Soma’daki çocukların karne hüznü

2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle Soma Cumhuriyet İlkokulunda karne töreni düzenlendi.

Törende babalarını yaklaşık 2 sene önce madem kazasında kaybeden çocuklar ve anneleri duygusal anlar yaşadı. Törene Kaymakam Ahmet Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

13 Mayıs 2014 tarihinde 301 işçisini kaybeden Manisa'nın Soma ilçesinde acı hâlâ yerini koruyor. Faciada hayatını kaybeden işçilerden Emin Esen'in kızı Sıla, düzenlenen törenle karnesini Kaymakam Ahmet Altıntaş'ın elinden aldı. Faciada eşini kaybeden Esma Esen, kızının karne aldığı törende gözyaşlarına hakim olamayarak, "Bu mutlu gününde babasının kızının karnesini görmesini isterdim. Her şeyimiz tam, bir tek o eksik. Onun yeri dolmuyor" diyerek gözyaşı döktü.

Sırasıyla karnelerini alan öğrenciler büyük merakla notlarını inceledi. Maden şehidi Emin Esen'in 9 yaşındaki kızı Sıla'da karnesini Kaymakam Ahmet Altıntaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici'nin elinden aldı. Notlarının hepsi Pekiyi (5) olan Sıla, büyük sevinç yaşadı.

Sıla'nın annesi: "Onun eksikliği dolmuyor"

Anne Esma Esen'in de katıldığı törende duygusal anlar yaşandı. Kızının karnesini gören Esma Esen, gözyaşlarına hakim olamadı. Başarılı bir öğrenci olan kızının karnesini eşinin görmesini çok istediğini belirten Esma Esen, "Çok şükür hiçbir eksiğimiz yok. İstediğimiz her şey oluyor. Geliyor. Ama hiçbir şey onun yerini tutmuyor. Tek eksik kocam. Onun eksikliği dolmuyor. 3 çocuğum var. Ortanca olan kızım Sıla. İsterdim ki eşimde oğlumun karne törenine katılsın. Hangi birine koşturayım, yetişemiyorum artık." dedi. Esma Esen çocuklarının karnelerini babalarına göstermek istediğini mezarını ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

Öğrencilere karneleriyle birlikte bordo mavi renkli hediye kağıdına sarılı bir kitap hediye edildi. Sıla da, Galatasaraylı olduğunu belirtti. Kaymakam Altıntaş ise Sıla'yı tebrik ederek başarılarının devamını diledi ve bir daha sefer Galatasaraylı bir hediye sözü verdi.

Soma'da 20 bin öğrenci karne aldı

Soma ilçesinde ilköğretimde 14 bin 893, ortaöğretimde 5 bin 767 öğrenci olmak üzere toplam 20 bin 660 öğrenci karne sevinci yaşadı. 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılı zili 8 şubat'ta çalacak.
Maden Şehitliği'ne karne ziyareti

Dünyayı ve Türkiye'yi sarsan Soma faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin kabirlerinin bulunduğu Soma Maden Şehitliğinde ziyaretler vardı. Karnelerini almadan önce çocuklar aileleriyle birlikte yakınlarının kabirlerini ziyaret etti.

IHA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.