Sokak köpeklerinin olmadığı bir bölgede ev arıyorum

Sokak köpeklerinin olmadığı bir bölgede ev arıyorum

Başıboş gezen sokak köpekleri, ev arama kriterini de değiştirdi. Vatandaşlar ev ararken emlakçılara, “Sokak köpeklerinin olmadığı bir bölgede ev arıyorum” talebinde bulunuyor

Adana sokaklarında başıboş bir şekilde sürü halinde dolaşan ve zaman zaman saldıran sokak köpekleri, ev arama kriterini de değiştirdi. Daha önce evin metrekaresini soranlar, şimdilerde satın alacakları ya da kiralayacakları dairenin bulunduğu bölgede sokak hayvanı olup olmadığını araştırıyor. Sokaktaki köpekler, evin değerini de satış süresini de doğrudan etkiliyor.

SORUN KONTROLDEN ÇIKTI

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, özellikle son dönemde başıboş köpeklere sokaklarda çok sık rastlanıldığına dikkat çekerek, "İnsanlar da artık; 'Alacağımız ev, sokak köpeğinin olmadığı bir bölge olsun' talebinde bulunuyor. 27 yıldır bu sektördeyim. İlk defa böylesi bir taleple karşılaştım. Sırf sokak köpekleri yüzünden evini satmak isteyen bile var. Ben de bir hayvanseverim ama bu sorun, artık kontrolden çıktı" dedi.

ÇETELER HALİNDELER

Emlakçı İsmail Serttaş ise, "İnsanlar daha önce evin metrekaresini sorardı, şimdi 'Mahallede başıboş hayvan var mı?' diye soruyor. Bu sorun, Adana'nın hemen her mahallesinde var. Vatandaş, başıboş gezen ve zaman zaman saldırgan bir tutum sergileyen sokak köpeklerinden yana muzdarip. Bazı köpekler, 10-15 sürü halinde adeta çeteleşmiş şekilde dolaşıyor. Bu da bizim ev satmamız ya da kiralamamızı zorluyor. Biz de sıkıntı yaşıyoruz" diye konuştu.

ÇOCUĞUM TEDİRGİN OLDU

Ev arayan, ancak oturacağı bölgede sokak köpeği istemeyen Alper Alpay da; "Hayvansever bir insan olarak, ben de köpek besliyorum ama alacağım evin etrafında 10-15 saldırgan köpek görmek istemem. Bu durum, çocuğumuzu tedirgin ettiği için ev almaktan vazgeçtik. Yeni kriterimiz; başıboş ve tehlikeli sokak hayvanlarının olmadığı bölgeler. Hala aradığımız evi de bulamadık. Birçok yerde köpekler sürü halinde dolaşıyor" ifadesini kullandı.

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.