Sokak hayvanları için elektrikli ısıtıcı

Sokak hayvanları için elektrikli ısıtıcı

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, "Belediye olarak kedi ve köpeklerin soğuk kış günlerinde donmaması için barınakları elektrikli ısıtıcıların yanı sıra ampullerle ısıtacağız" dedi.

Ağcan,  yaptığı açıklamada, ilde kış şartlarının çok ağır geçtiğini, sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin soğuk havalardan olumsuz etkilendiğini söyledi.

Kent merkezinde bazı mahallelerdeki kedi sığınma evleri ile köpek barınaklarının kış mevsiminde elektrikli ısıtıcı ve ampullerle ısıtmaya başladıklarını anımsatan Ağcan, şöyle konuştu:

"İnsanlar gibi kedi ve köpekler de soğuk havalarda donma tehlikesi yaşıyor. Biz belediye olarak kedi ve köpeklerin soğuk kış günlerinde donmaması için kentteki tüm barınakları elektrikli ısıtıcıların yanı sıra ampullerle ısıtacağız. Ayrıca ekiplerimiz kedi sığınma evlerine belirli aralıklarla yiyecek de bırakıyor. Yine veteriner ekiplerimiz tarafından kedi ve köpeklerin sağlık durumları kontrol edilerek gerektiğinde ilaç ve aşı ile tedavi yapılıyor. Bolu 'nun her mahallesine onların doğal yaşam alanlarını bozmadan, daha rahat bir şekilde yaşayacakları alanlara kedi sığınma evleri yapılacak."

Ağcan, kentte kuşlar için de çalışma yapıldığını, parklarda bulunan ağaçlara kuş evleri yerleştirilerek özellikle kış aylarında yiyecek ihtiyaçlarının karşılandığını kaydetti.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.