Soğuklar geldi, balık satışları tavan yaptı

Soğuklar geldi, balık satışları tavan yaptı

Türkiye'yi etkisine alan soğuk ve yağışlı hava Karadeniz'de de etkili. Fakat soğuklar ile birlikte artan balık satışları balıkçıları sevindirdi.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, bölgede palamut ve hamsi dışındaki balık türlerinin yoğun olarak avlanmaya devam ettiğini söyledi. 

Tezgahlarda hemen hemen her türden balık bulunabildiğini vurgulayan Bayrak, balıkçılar olarak tek üzüntülerinin hamsinin az avlanması olduğunu dile getirdi.

"Çinekop yavaş yavaş kendini göstermeye başladı" 

Avlanan balıkların türüne göre 10 ile 45 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğunu aktaran Bayrak, şöyle devam etti:

"Havaların soğuması hem avlanan balık miktarında hem de satışlarda artışa neden oldu. Deniz suyu sıcaklığı azalınca balıklar yüzey kısımlara doğru çıkıyor. Bu da avlanan balık miktarını artırıyor. Diğer yandan, balık daha çok soğuk havalarda tüketilir. Şu an ülke genelinde soğuk hava hakim. Balık da bol olunca vatandaş daha çok satın alıyor. Tezgahlarda palamut, hamsi, kefal, tirsi, barbunya, mezgit, istavrit gibi balıklar bulunuyor. Çinekop da yavaş yavaş kendini göstermeye başladı."

Bayrak, balık bolluğunun devam edeceğini düşündüklerini belirterek, "İnşallah daha çok bollaşır ve vatandaş ucuza balık tüketir ama her zaman dediğimiz gibi hamsi bol olursa tüm balık türlerinin fiyatı düşecektir" dedi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.