Sofrada iştah açan ve kapatan renkler

Sofrada iştah açan ve kapatan renkler

Hangi renkler iştah açar hangi renkler kapatır

Zayıflamak isteyenler için psikolojik destek ve motivasyon listesine yer veren bir kitap hazırlayan Uzman Psikolog ve Psikoterapist Yeme Bozuklukları Danışmanı Yelda Başaran, bu listeye renkleri de eklediğini belirterek şu bilgileri verdi:

“Hangi renkler iştah açar hangi renkler kapatır. Mesela pembe antidepresan bir renktir. Hep kızlara yakıştırılır ama eğer ki iştahınızın kapanmasını istiyorsanız yemeğinizi pembe tabaklarda pembe bir ortamda yapabilirsiniz. Yeşil de iştah kapatır, sağlığın rengidir. Mavi de iştah kapatır. Ama kırmızı iştahı açar. Çünkü adrenalin bir renktir. Kahverengi de iştahı açar. İştahınızın açılmasını istiyorsanız kırmızı, sarı turuncuya yakın olun. Kapanmasını istiyorsanız pembeye, yeşile ve mavi birazcık ta mora yakın olun. Yemek reklamlarına baktığımız zaman genelde hep kırmızı, sarı, kahverengidir. Sağlığın rengine baktığınız zaman genelde yeşil, beyazdır. Mor dengenin rengidir.”

‘YUMRUĞUNUZ KADAR YEMELİSİNİZ’

Yelda Başaran, kendisine danışanları tarafından en çok sorulan sorunun, “Ne kadar yemek yemeliyiz?” olduğunu belirterek, bu soruya her zaman “Bir yemeğe oturduğunuz zaman ne kadar yiyeceğinizden bahsediyorum. Bana bu soru sorulduğunda, ‘yumruğunuz kadar yiyeceksiniz’ diyorum. Çünkü mideniz yumruğunuz kadardır” cevabını verdiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.