Sodyum piller, lityum pillere alternatif olacak!

Sodyum piller, lityum pillere alternatif olacak!

Fransız araştırmacılar, elektrikli cihazda ve araçta kullanılan kalem pil benzeri bataryaları, sodyum iyon pili şeklinde ürettiler

Fransız bilim adamları tarafından lityum iyon pillere alternatif olarak üretilen sodyum iyon pillerin ilk prototipleri ürerildi.

Fransız Ulusal Bilim Araştırmaları Merkezi’nden katı hal kimyageri Jean-Marie Tarascon, laptop pillerinde, LED lambalarda ve Tesla Model S’de kullanılan bu piller hakkında şunları kaydetti:

“Normalde lityum pahalı olduğundan, bataryalarda pahalı oluyor, sofra tuzda bulunan sodyum iyonlarıyla üretilen yeni nesil piller çok daha ucuza gelecek. Sodyum iyon pilleri, doğrudan lityum iyon pil teknolojisinden ilham alınarak üretildi. Lityum iyon pillerindeki lityum iyonlarına benzer şekilde sodyum iyonları da bir elektrottan diğerine hareket ederek pilin şarj edilmesini sağlar".

Üretilen bu prototipin performans açısından umut vadedici olduğunu belirten araştırmacılar, sodyum iyon pillerde kullanılan özel materyalleri şu an ticari sır olarak saklıyorlar. (CNRS)

Akit 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.