SMS yasağı genişliyor

SMS yasağı genişliyor

Vatandaşların şikayet ettiği reklam içerikli SMS’lerde kapsam genişletildi. BTK, sabit ve GSM operatörleri tarafından pazarlama ve tanıtım amaçlı sesli arama, e-posta ve SMS’lerin izinsiz gönderilemeyeceğini açıkladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK) tüketicilerle pazarlama ve tanıtım amaçlı sesli arama yoluyla iletişim kurduğu belirlenen işletmecilere yazı gönderilerek, yükümlülükleri hatırlatıldı ve mevzuat hükümlerine uyup uymadıklarına ilişkin gerekli bilgiler istendi. BTK'dan yapılan açıklamada, 9 Temmuz 2015 tarihli Kurul Kararı ile işletmecilerin pazarlama ve tanıtım amaçlı haberleşme yapılabilmesi için izin alma zorunluluğu getirildiği anımsatıldı.

CEZALAR KAPIDA
Mevzuat çerçevesinde sesli arama ile e-posta ve SMS gönderiminin de aynı hükümlere tabi olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Elektronik haberleşme sektöründe faaliyette bulunan sabit, cep telefonu, internet servis sağlayıcıları ile uydu platform işletmecileri tarafından pazarlama ve tanıtım amaçlı olarak tüketicilerle sesli arama, e-posta ve SMS yöntemiyle izinsiz iletişim kurulamayacak. Tüketicilerle pazarlama ve tanıtım amaçlı sesli aramayla iletişim kurduğu tespit edilen işletmecilere yazı gönderilerek, yükümlülükleri hatırlatıldı. Şikayet konusu fiille ilgili denetim faaliyetlerini daha sağlıklı yürütülmesini teminen işletmecilerden mevzuat hükümlerine uyup uymadıklarına ilişkin bilgiler istendi. İşletmecilerin esaslara uymaması
halinde, BTK İdari Yaptırımlar Yönetmeliği hükümleri uygulanacak.”

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.