Slovakya yabancı ülkelerin milli marşlarının okunmasını yasakladı

Slovakya yabancı ülkelerin milli marşlarının okunmasını yasakladı

Slovakya'da aşırı milliyetçi çizgideki koalisyon ortağı SNS Partisi tarafından parlamentoya sunulan ve ülke içerisinde herhangi bir toplantı ya da mecliste, yabancı ülkelerin milli marşlarının okunmasını yasaklayan yasa tasarısı kabul edildi.

Henüz cumhurbaşkanı tarafından onaylanmayan tasarıya göre, herhangi bir ülkenin milli marşı ancak o ülkeden diplomatlarının ya da resmi delegasyonun bulunması halinde okunabilecek.

Cumhurbaşkanı Andrej Kiska ise 'Ulusal Sembolleri Koruma Yasası' olarak adlandırılan söz konusu tasarıyı veto edeceğini duyurdu.

Mecliste kabul edilen tasarıya göre, yabancı bir ülkenin milli marşını okuyanlar 7 bin Euro para cezası ile cezalandırılacak.

Ancak milletvekillerinden bir kısımı, onay verdikleri tasarının yabancı ulusal marşların okunmasının yasaklanmasını içerdiğini bilmediklerini belirtti.

Yasaya en sert tepki ise Slovakya'nın en büyük etnik azınlığını oluşturan Macarlardan geldi. Ülke nüfusunun yüzde 10'unu oluşturan Macar azınlık, özellikle futbol maçları ve diğer aktivitelerde sık sık Macar milli marşını okuyor.

euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.