Siyonist yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Siyonist yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Siyonist yerleşimciler, işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında el-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdi.

Siyonist yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya girmelerinin ardından el-Mağaribe Kapısı’nı kapatan işgalcilern, Filistinlilerden bazılarının kimliklerine Mescid-i Aksa’ya girişleri sırasında el koyduğu belirtildi.

Covid-19 salgını bahanesiyle işgalcilerce 42 gündür kapalı tutulan Mescid-i Aksa bugün Müslüman cemaate yeniden açıldı.

Bu arada, Mescid-i Aksa Hatibi ve Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Filistinlilerden ve özellikle de Kudüs kenti sakinlerinden Mescid-i Aksa’yı boş bırakmamalarını istedi.

Şeyh Sabri, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’da namaz kılanların sayısını azaltmak için korona salgını bahanesiyle Eski Belde semtinde kısıtlamalarını artırabileceği uyarısında bulundu.

Salgın bahanesiyle işgal rejimince uzun süredir kapalı tutulan Mescid-i Aksa’nın bugün yeniden açılması sebebiyle Eski Belde semtinde işgal askerlerinin yoğun bir şekilde bulunduğu ifade edildi.

Siyonist Yahudi örgütlerinin ve sözde heykel cemaatlerinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme tehditlerine karşı Kudüslüler de Mescid-i Aksa’ya giderek nöbet tutma çağrısında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.