Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya baskınları sürüyor

Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya baskınları sürüyor

İşgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın Coronavirus ile mücadele bahanesiyle ibadete kapatılmasına rağmen, mart ayında siyonist işgalcilerin baskınları devam etti.

Filistin-İşgalci rejim Araştırma ve Enformasyon Merkezi’nin yayınladığı rapora göre, mart ayında, işgalci askerlerin de aralarında bulunduğu sayıları 1604’e ulaşan siyonist işgalci Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.

Raporda, her fırsatta Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen siyonistlerin başında, daha önce hırsızlıkla suçlanan Haham Yehuda Glick’in bulunduğu belirtildi.

Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki vakıflar; işgal rejimi ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış anlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Daha önce Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin izni dahilinde Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden siyonistler, 2003'ten bu yana Vakıflar İdaresinin egemenliğini ihlal eden işgal rejiminin tek taraflı kararı çerçevesinde polis eşliğinde Müslümanların kutsal mabedine giriyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.