Siyonist işgalciler tarafından Mescidi Aksa'nın altına yeni bir tünel daha kazıldı

Siyonist işgalciler tarafından Mescidi Aksa'nın altına yeni bir tünel daha kazıldı

Mescidi Aksa'nın Mağribliler Kapısı'nın ve siyonist işgalciler tarafından Ağlama Duvarı olarak adlandırılan Burak Duvarı'nın altında işgalciler tarafından yeni bir tünel kazıldı. Bu tünelin, temmuz ayında resmi olarak açıklanacağı belirtildi.

Siyonist işgalcilere ait Tepeler Gençliği olarak isimlendirilen ve çalışmalarında da siyonistlerin Heykel cemaatlerine destek veren web sitesi birkaç dakikalık bir video yayınladıktan sonra kaldırdı. Bu videoda tünelin kazılması ve siyonist yahudi yerleşimcilerden birçok kişinin tünel çalışmalarına katılması gösterildi. Videoda çalışmalara katılan siyonistlerin toprak taşıdıkları, tünel malzemelerini birbirlerine aktardıkları görülüyordu.

Kaldırılan videoda aynı zamanda kazılan tünelin, Vadi Hulva'daki Ziyaretçiler Merkezi'nin ve Mescidi Aksa'nın güney duvarına bitişik Emevi Sarayları'nın altından geçtikten sonra yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa baskınlarında en çok kullandıkları ve Mervani Mescidi'ne dışarıdan bağlanan Mağribliler Kapısı'nın altına denk geldiği anlaşılıyordu.

Kayıtlardan aynı zamanda yapılan kazıların ve tünellerin bir kısmının eski su kanallarına denk geldiği, bunların genişletildiği ve yeni yollar açıldığı belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.