Siyonist işgalciler Harem-i İbrahim'e bağlı vakıf arazilerine el koyuyor

Siyonist işgalciler Harem-i İbrahim'e bağlı vakıf arazilerine el koyuyor

Siyonist işgalcilere bağlı sözde Savunma Bakanlığı’na bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi (COGAT), işgalcilerin Mescidi Aksa’ya baskınların önünü açmak için Batı Şeria’daki Hz. İbrahim Camisi arazilerine el koydu.

Siyonist işgalcilerin sözde Savunma Bakanı Naftali Bennett’in, Harem-i İbrahim'in geliştirilmesi projesi kapsamında bölgedeki vakıf arazilerine el konulması projesini nihai olarak onaylamasının ardından geldi.

İşgal rejimi, Filistin Yönetimi’ne ve ilgili yetkili makamlara projenin 60 gün içerisinde tamamlanmasına yönelik talimat gönderdiği öğrenildi.

Proje, Harem-i İbrahim'de sözde engelli işgalci siyonist ziyaretçiler için ayrı bir yol açılması ve asansör inşa edilmesi için El-Halil'deki Filistin topraklarına el konulmasını öngörüyor.

İşgalci rejimin sözde Başsavcısı Avichai Mandelblit de 21 Nisan'da El-Halil'deki Harem-i İbrahim'e ait vakıf arazilerine, "geliştirme ve genişletme projesi" gerekçesiyle "Yahudileştirme" ve "Yahudi yerleşim birimi inşa" planı çerçevesinde el koyma kararını onaylamıştı.

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı da daha önce yaptığı açıklamada, işgal rejiminin yeni tip Covid-19 salgınını "bahane ederek" işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Hz. İbrahim Camisi'ni tamamen kontrol altına almaya çalıştığı uyarısında bulunmuştu.

İşgal altındaki Kudüs kentinde bulunan Mescidi Aksa'nın çevresi olarak kabul edilen El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim, Mekke'deki Mescid-i Haram ile Medine'deki Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa'dan sonra en kutsal dördüncü cami kabul ediliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.