Siyonist işgalci rejim 65'i çocuk 10'u kadın 420 Filistinliyi esir aldı

Siyonist işgalci rejim 65'i çocuk 10'u kadın 420 Filistinliyi esir aldı

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi, siyonist işgalci rejimin Filistinlilere yönelik baskı ve saldırılarını nisan ayında da sürdürdüğünü, saldırılarda özellikle Kudüs kentini hedef aldığını açıkladı.

Merkez, siyonist işgalci rejimin esir aldığı Filistinlilerle ilgili aylık raporunda geçen ay yarısı Kudüs kentinde olmak üzere 420 kişinin alıkonulduğunu, esir alınanlar arasında 65 çocuk ve 10 kadın bulunduğunu bildirdi.

Raporda, Kudüs kentinde Yahudi işgalcilerin saldırılarına ve Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınlara karşı direnen Filistinlilere, siyonist işgalci rejimin yoğun "esir alma" saldırılarıyla cevap verdiği kaydedildi.

Siyonist işgalci rejimin saldırılarını Kudüslüleri sindirmek ve korkutmak için gerçekleştirdiğine dikkat çekilen raporda, geçen ay sadece Kudüs'te 200'den fazla kişinin esir alındığı, alıkoymaların daha çok Babu'l-Amud bölgesinde, Eski Belde semti çevresinde ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yoğunlaştığı ifade edildi.

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi, siyonist işgalci rejimin nisan ayında Gazze Şeridi'nden de 9 kişiyi esir aldığını, esir alınanların hepsinin Gazze Şeridi'nin doğusundaki sınır hattını geçtikleri gerekçesiyle alıkonulduklarını, çoğunun birkaç saat sorguya çekildikten sonra serbest bırakılarak Gazze Şeridi'ne geri gönderildiğini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.