Siyonist işgal rejiminin zindanlarındaki Filistinli esirlerin dramı

Siyonist işgal rejiminin zindanlarındaki Filistinli esirlerin dramı

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti tarafından yapılan açıklamaya göre, Filistinli esirlerin şiddetli soğuktan muzdarip olduklarını, yiyecekten yoksun bırakıldıklarını ve boş su kaplarında ihtiyaçlarını giderdiklerini aktardı.

Esirlerin kaldığı hapishanelerin koşullarının insanlık için utanç verici olduğunu belirten Heyet, 22 esirin hijyen eksikliği, vücutlarını yiyip bitiren şiddetli soğuklar ve yetersiz yiyecek problemleriyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Hapishane temizliğine önem verilmediğine, kötü kokuların her yeri sardığına, koğuşların küçük ve kalabalık olduğuna, yemeklerin de doyuruculuktan uzaklığına dikkat çekilen açıklamada, kışlık kıyafet ve battaniyelerin temin edilmediği ayrıca tuvaletlerin bozuk olmasından ötürü esirlerin boş plastik su kaplarında ihtiyaçlarını gidermek zorunda bırakıldıklarına yer verildi.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, işgal zindanlarındaki durumun kelimelerle ifade edilemeyecek kadar kötü, koşulların tehlikeli ve içler acısı olduğunu, bu nedenle de uluslararası sivil toplum kuruluşlarının bu dramı durdurmak için acilen harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Filistin Esirler Kulübü, işgal zindanlarında kasım ayına kadar, 41’i kadın, 170’i çocuk ve 380’i idari tutuklu olmak üzere yaklaşık 4.400 Filistinli esir bulunduğunu bildirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.