Siyonist işgal rejiminin saldırılarında bin 200 konut tamamen yıkıldı

Siyonist işgal rejiminin saldırılarında bin 200 konut tamamen yıkıldı

Filistin Bayındırlık ve İskân Bakanı Vekili Naci Serhan, Gazze'de siyonist işgal rejiminin 2014 saldırısında yıkılmış 1200 kadar konutun inşasının yenilenmesine ihtiyaç olduğunu ve bunun da yaklaşık 50 milyon dolar tutacağını belirtti.

Serhan, siyonist işgal rejiminin yıktığı binaların yüzde 90'ının tamamen tasfiye edilip yeniden inşa edildiğini, bunların da toplam 11 bin konuttan oluştuğunu, buna ek olarak söz konusu saldırıdan önce zarar görmüş 1000 konutun yenilendiğini belirtti.

Kısmen zarar gören evlerin onarımı için de 300 milyon dolara ihtiyaç olduğunu belirten Serhan, bunun 200 milyon dolarlık kısmının bağışlandığını, 100 milyon dolarının kaldığını ancak yardımların kesilmesi sebebiyle bakanlığının sıkıntı çektiğini ifade etti.

Serhan, tamamen yıkılan veya kısmen zarar gören evlerin sahiplerinin yeniden evlerine kavuşturulması için gerekli yardımların temin edilmesi amacıyla yoğun çalışma yapılması üzerine birkaç gün önce UNRWA ile anlaşma yaptıklarını belirtti.

Kullanılamayacak durumdaki evlerin inşası için de 50 milyon dolara ihtiyaçlarının olduğunu dile getiren Serhan, bunun temin edilmesi durumunda bağışçıların tahmin ettiklerinden daha büyük bir başarının gerçekleştirileceğini umduklarını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.