Siyonist işgal rejiminin 2020 hak ihlalleri suç dosyası yine çok kalabalık!

Siyonist işgal rejiminin 2020 hak ihlalleri suç dosyası yine çok kalabalık!

Kudüs Araştırma Merkezi, işgal rejiminin 2020 yılında Filistinlilere yönelik işlediği hak ihlallerini ele alan yıllık raporunu yayınladı.

Merkezin saha birimi, Batı Şeria ve ambargo altındaki Gazze Şeridi’nin tüm vilayetlerindeki Filistinlilerin işgalciler tarafından maruz kaldığı hukuksuzlukları günlük olarak kayıt altına alıyor.

Raporda, 2020 yılında şehid sayısında önceki yıllara göre bir nebze azalma yaşanırken, hak ihlallerinde ciddi bir artışın söz konusu olduğuna işaret edildi.

Kudüs Filistin ve israil Araştırmaları Merkezi’nin raporunda, işgal ordusunun, Batı Şeria ve Gazze’nin farklı noktalarında aralarında çocuğu yeni doğmuş bir anneyle 9 çocuğun yer aldığı 48 Filistinliyi şehit ettiği belirtildi.

İşgal ordusunun "herhangi bir ölüm veya ciddi yaralanma tehlikesi" olmamasına rağmen sivilleri öldürmeyi sürdürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, söz konusu şehidlerin arasında 2 engelli, 4 esir ve 8 direniş aktivistinin yer aldığı, Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlenen saldırılarda 3 Filistinlinin şehid olduğu belirtildi.

Yine Filistinlilerin Gazze Şeridi sınırında 30 Mart 2018'de başlattığı barışçıl Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri sırasında işgalcilerin ağır yaraladığı iki kişi de şehid oldu.

Geçtiğimiz yıllarda yaptığı gibi siyonist işgal rejimi, bu yıl da vefat eden 8 Filistinlinin naaşına el koydu. Geçtiğimiz günlerde Beytülahim'deki Filistin Esir İşleri Heyeti Başkanı Munkiz Ebu Atvan, 8'i kasıtlı ya da tıbbi ihmal nedeniyle işgal zindanlarında hayatını kaybetmiş esirler olmak üzere 236 kişinin naaşının halen Filistin tarafına teslim edilmediğini söylemişti.

Raporda, işgal rejiminin, Filistinlilere dönük 3648 alıkoyma girişiminde bulunduğu belirtildi. Alıkonulanlar arasında Filistin’in önde gelen yetkililerinin yanı sıra çocuklar da bulunuyor.

İşgalciler, Batı Şeria başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında hemen her gün çeşitli gerekçelerle saldırı düzenliyor.

İşgal ordusu, sadece bu yılda aralarında HAMAS üyelerinin de bulunduğu 9 Filistinli milletvekilini alıkoydu.

Kudüs Filistin ve israil Araştırmaları Merkezi’nin yıllık raporuna göre, siyonist işgal rejimi, işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde bulunan Filistinliler aleyhinde 2020 yılında 4600'den fazla ihlal gerçekleştirdi.

İşgal rejiminin Kudüs'te izlediği politikanın öne çıkan özelliğinin ırkçılık olduğuna işaret edilen raporda işgal altındaki bölge sakinlerinin temel haklarının açıkça ihlal edildiği vurgulandı.

Merkez, siyonist işgal rejiminin gayri meşru uygulamalarının yıkım, toprak gaspı ve inşa girişimlerini önleme yoluyla Filistinlileri topraklarından tehcir etmeyi amaçladığını bildirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.