Siyonist işgal rejimine “yıkımı durdurun” çağrısı

Siyonist işgal rejimine “yıkımı durdurun” çağrısı

Siyonist işgal rejimine, evrensel insani ve hukuki normlara riayet edip Filistinlilere ait ev, iş yeri, eğitim ve sağlık tesislerine yönelik yürüttüğü yıkım politikasına son verme çağrısında bulunuldu.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Özel Raportörü Michael Lynk ve BM insan hakları uzmanı Balakrishnan Rajagopal yaptıkları ortak yazılı açıklamada, son zamanlarda yerleşim birimlerinin inşasında ciddi bir artış olduğuna dikkat çekerek, işgal rejiminin, Ürdün Vadisi’nde yer alan Humsa Harabeleri'ndeki Filistinli Bedevi topluluğun evlerini ve mülklerini yıkmasını kınadı.

Filistinlilerin inşaat çalışmaları için yaptıkları ruhsat başvurularının reddedildiğine işaret eden hukukçular, işgal rejiminin, bir taraftan Yahudi yerleşim alanlarını genişletirken buna karşın Filistinlilerin yerleşim yerlerini yıkmasının çifte standart olduğuna, bu durumun hukuki olarak hiçbir izahının bulunmadığına vurgu yaptı.

Lynk ve Rajagopal yaptıkları açıklamada, Coronavirus salgınının hızlı bir şekilde arttığı bu günlerde Filistinlilere ait yapıları yerle bir edilmesinin son derece endişe verici olduğunu aktararak, işgal rejiminin yıkımlarının ve aynı bölgede yeni yerleşim birimleri inşa etme planlarının kalıcı barışa yönelik tehditleri artırdığının altını çizdi.

BM İnsan Hakları Filistin Özel Raportörü Michael Lynk ve BM insan hakları uzmanı Balakrishnan Rajagopal yaptıkları ortak yazılı açıklamada, "Kasım ayı başlarında, Humsa Harabeleri sakinlerinden 41 çocuk dahil en az 73 kişi yerlerinden edildi. Çadır evler, hayvan barınakları ve güneş panelleri dahil 75'ten fazla yapı yıkıldı." bilgisini paylaştı.

İşgal altındaki Batı Şeria'ya bağlı Tubas kentinin doğu kırsalındaki Humsa Bedevi köyüne 3 Kasım'da baskın düzenleyen işgalciler, çok sayıda ailenin yaşadığı 75’den fazla ev ve ağılı yerle bir etmişti.

Filistin makamlarına göre, siyonist işgal rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da "C" kategorisine giren bölgelerde Yahudi yerleşim birimi inşa ve ilhak projelerini hayata geçirmek için, oralarda yaşayan Filistinlileri yerlerinden etmeye çalışıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.