Siyonist işgal rejiminden Beytüllahim’de 500 yeni yerleşim birimi inşasına onay

Siyonist işgal rejiminden Beytüllahim’de 500 yeni yerleşim birimi inşasına onay

Siyonist işgal rejimi, Filistinlilere ait arazileri gasp ederek Yahudi yerleşimciler için yerleşkeler kuruyor.

İşgal altındaki Filistin topraklarında bulunan Yahudi yerleşim alanlarını sürekli genişleten işgal rejimi, Beytüllahim’in batısındaki Vadi Fukin köyünde yer alan Tzur Hadassah Yahudi yerleşim merkezinde 500 yeni konutun daha inşasına onay verdi.

İşgal rejimi tarafından Filistinlilere ait gasp edilen topraklarda yeni yerleşim birimleri inşa edilerek bölgedeki Yahudi nüfusunun artırılması planlanıyor. 

Diğer taraftan siyonist işgal rejimi, çiftçilerin yolunu kesmek, zeytin ağacı katliamı yapmak, ekin alanlarını kimyasal ilaçlarla çoraklaştırmak, tarım araçlarına el koymak gibi hukuksuz uygulamalarla Filistinleri evlerinden ve sahibi oldukları topraklardan göç etmeye zorluyor.

Filistinli yetkililer, 2014 yılında işgalcilerin, yerleşim merkezlerini genişletmek için Batı Şeria’da 4 bin dönüm toprağa daha el koyduğunu açıklamıştı. İşgal rejimi, bugün de sessiz sedasız Filistin topraklarını gasp etmeyi sürdürüyor.

Siyonist işgal rejiminin 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim merkezleri yasa dışı kabul ediliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.