Siyonist işgal rejimi ilhak planını sessizce uyguluyor

Siyonist işgal rejimi ilhak planını sessizce uyguluyor

Siyonist işgal rejimi, işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan Beytülahim kentinin güneyindeki Filistin topraklarında zulüm ve baskıyla kurulan Efrat Yahudi yerleşim merkezinde 980 yeni yerleşim birimi inşa edilmesini onayladı.

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Yerleşim Birimleri ve Ayrım Duvarı'na Karşı Direniş Heyeti Ofis Müdürü Hasan Bireyciye, siyonist işgal rejimine bağlı sözde İskân Bakanlığı'nın "Efrat" Yahudi yerleşim merkezinde yüzlerce yeni yerleşim birimi kurulacağını açıkladığını belirtti.

Hasan Bireyciye yaptığı açıklamada, “Yerleşim merkezindeki bu yeni genişletme, ilhak planının sessizce, sakin ve yavaş bir şekilde uygulandığı anlamına geliyor. Ayrıca bu yeni yerleşim planında Filistinlilere ait geniş tarım arazilerinin işgal rejimi tarafından ele geçirileceğini gösteriyor.” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Beytülahim'in güney kesimindeki Efrat Yahudi yerleşim merkezinin genişletilmesi için işgal rejimi, 2019 yılında bin 200’den fazla dönüm tahsis etmişti.

Siyonist işgal rejiminin 1967'deki savaşın ardından işgal ettiği Batı Şeria'da yaklaşık 250 yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerleşim merkezlerinde 600 binden fazla Yahudi yerleşimci yaşıyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklardaki tüm Yahudi yerleşim merkezleri yasa dışı kabul ediliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.