Siyonist işgal rejimi Filistinlileri evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorluyor

Siyonist işgal rejimi Filistinlileri evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorluyor

İşgal rejimi, Filistin topraklarında yeni birimler inşa etmek üzere sürekli yeni yerleşim merkezleri inşa ederken, Filistinlilerin de evlerini yıkıyor veya onları evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorluyor.

İki Filistinli, işgal altındaki Kudüs'ün Silvan Mahallesi ile Kudüs'ün güneyindeki Cebel el-Mukebber köyünde bulunan ev ve iş yelerlerini kendi elleriyle yıkmaya zorlandı.

Filistinli insan hakları kuruluşu Vadi Hilve Enformasyon Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, işgal belediyesi, Ahmed Hicazi isimli Filistinliyi Silvan Mahallesi’ndeki evini, Muhammed Ebu Hüseyin’i ise Cebel el-Mukebber’deki iş yerini yıkmak zorunda bıraktı. 

2014 yılından beridir ailesiyle söz konusu evde yaşadıklarını aktaran Hicazi, işgal rejimine 150 bin şekel yıkım ücreti ödememek için evini kendi elleriyle yıkmak zorunda kaldığını bildirdi.

Siyonist işgal rejimi, 1967'de işgal ettiği Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıyor. İşgalciler, ruhsatsız olduğu bahanesiyle Filistinlilerin evlerini yıkma kararı çıkarırken, yıkımın yetkililerce yapılması durumunda masraflarını ödetmekle tehdit ediyor.

Kudüslülerin ev yapmak için belediyeden izin almalarının neredeyse imkânsız olduğu Kudüs’te, Filistinlilere ait 20 bin ev "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle işgal rejimi tarafından yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Belediye ekipleri zaman zaman bu evleri yıkıyor ve yıkım masraflarını da Filistinlilere ödetiyor.

Siyonist işgal rejiminin söz konusu uygulamasının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını ifade eden Filistinli vatandaşlar, bunun "Siyonistlerin yıldırma ve şehri Yahudileştirme politikalarının parçası" olduğunu belirtiyor

Yerel ve uluslararası insan hakları örgütleri, siyonist rejimin, işgal altındaki Kudüs'te yaşayan Filistinlilere ev yapma izni vermeyerek şehirdeki sayılarını azaltmaya çalıştığını ifade ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.