Siyonist işgal rejimi, 9 ayda Filistinlilere ait 506 ev ve yapıyı yıktı

Siyonist işgal rejimi, 9 ayda Filistinlilere ait 506 ev ve yapıyı yıktı

Siyonist işgal rejimi, 2020’nin başından bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinlilere ait 506 ev ve yapıyı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) yaptığı açıklamada, bu yıl içinde yıkılan 506 ev ve yapıdan 134'ünün işgal altındaki Kudüs'te bulunduğunu kaydetti.

OCHA tarafından hazırlanan raporda, işgal rejiminin sadece geçen iki haftada 22 ev ve yapıyı yıktığı belirtildi.

İşgalciler, geçen son 2 haftada 22 ev ve yapıyı ruhsatsız olduğu bahanesiyle yıkarak 50 Filistinli vatandaşın göç etmesine yaklaşık 200 vatandaşın da maddi zarar kaybına uğramasına neden oldu.

İşgal rejimi, yıkılan bu evlerden en az 12’sini Filistinli vatandaşlara yıktırdı. Evini kendi elleriyle yıkmak zorunda kalan Filistinliler, evlerini yıkmadıkları takdirdi ciddi bir yıkım parası ödemek zorunda kalıyorlar.

Öte yandan, hazırlanan raporda, Batı Şeria’nın yüzde 60'ına tekabül eden "C bölgesi"nde yaşayan Filistinlilerin evlerinin yıkım tehdidiyle karşı karşıya olduğuna işaret edildi.

Siyonist işgal rejiminin, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere ait mülklere yönelik yıkımlar gerçekleştirdiği ve Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine de hız verdiği belirtiliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.